Τα έγγραφα της CIA για τη διαφυγή του Χίτλερ στη Κολομβία που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

1289

Αρθρα κυκλοφορούν σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και κάνουν λόγο για μία αποκάλυψη της CIA. Σύμφωνα με αυτή την, ας το πούμε, αποκάλυψη ο Χίτλερ διέφυγε στη Κολομβία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο φως μετά τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσίευσαν για τη δολοφονία του Κέννεντι

Ενδεικτικά άρθρα μπορείτε να δείτε στη Καθημερινή και  Πρώτο Θέμα .

Σύμφωνα με τα άρθρα ο Χίτλερ διέφυγε και ζούσε στη Κολομβία. Βασίζονται, λέει, στη φωτογραφία κάποιου που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Cimelody και κάποιου Philip CitroenΟ Cimelody  έδωσε και μία κακής ποιότητος φωτογραφία που απεικονίζει τον Χίτλερ μαζί με τον Philip Citroen. Σύμφωνα με την αναφορά, τον Χίτλερ τον ακολουθούσε μία ομάδα γερμανών και τον χαιρετούσαν ναζιστικά.

Αυτή ήταν εν συντομία και εντελώς περιληπτικά η ιστορία που περιγράφουν στα άρθρα.

 

 

Ομως η ιστορία αυτή και το έγγραφο αυτό της CIA δεν βγήκε μαζί με τα προ ολίγων ημερών αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της δολοφονίας του Κέννεντι και είναι (όχι δεν είναι) απορίας άξιον πως στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες συγχέουν τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Την ιστορία τη συναντάμε και στο Sputnkik με ημερομηνία 08.09.2017. Μπορούμε όμως να την δούμε και πολύ πιο πίσω, το 2011 στην αργεντίνικη LA GACETA που σε άρθρο της αναφέρεται στην ιστορία του  Philip Citroen και τη φωτογραφία του με τον Χίτλερ.

Αφού είδαμε ότι η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τα τωρινά αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της δολοφονίας του Κέννεντι, ας δούμε και αυτά τά όχι σημαντικά έγγραφα στην πηγή τους, την ιστοσελίδα της CIA.

https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/HITLER%2C%20ADOLF_0003.pdf

https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/HITLER%2C%20ADOLF_0005.pdf

Αυτά τα έγγραφα δεν έχουν καμία αποδεικτική αξία, είναι απλά αναφορές που συνέλεξαν και κατόπιν αξιολόγησης κρίθηκαν μη αξιόπιστα.

Η έρευνα για τις αναφορές του Cimelody έλαβε τέλος τον Νοέμβριο του 1955 όπως φαίνεται και στο έγγραφο που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/HITLER%2C%20ADOLF_0006.pdf

Τέτοια αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μπορείτε να δείτε και στη σελίδα του FBI.

https://vault.fbi.gov/adolf-hitler/adolf-hitler-part-01-of-04/view

Καμία από αυτές τις αναφορές δεν αποτελεί ουσιαστική απόδειξη, στο μόνο που προσφέρουν είναι να εντείνεται η συνωμοσιολογία και να δημιουργούνται ακόμα και ντοκιμαντέρ σε κανάλια. Παράδειγμα το History Channel, το οποίο έστησε ολόκληρη σειρά επεισοδίων που αφορούσαν τον Χίτλερ και την υποτιθέμενη απόδραση του στη Λατινική Αμερική.

H σειρά έχει το τίτλο Hunting Hitler και είναι βασισμένη σε τέτοιου είδους αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δίχως καμία ουσιαστική απόδειξη για την διαφυγή του Χίτλερ στην Λατινική Αμερική. Τα στοιχεία του History Channel δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα στην τεκμηρίωση της θεωρίας αυτής.

http://www.history.co.uk/shows/hunting-hitler/episode-guide/hunting-hitler-series-1

http://www.history.com/shows/hunting-hitler/about

Tα προγράμματα του καναλιού φημίζονται για την μυθοπλασία τους, το ψευδοεπιστημονικό και  ψευδοϊστορικό τους υπόβαθρο.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_(U.S._TV_network)

 

 

Τέλος κλείνω το μάτι στους φαν του Έλβις Πρίσλεϊ, στις μυστικές υπηρεσίες υπάρχουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και για αυτόν.

https://vault.fbi.gov/Elvis%20Presley%20

Λέτε ο Βασιλιάς να ζει;