Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή : Κυκλοφορεί νέο malware (κακόβουλο λογισμικό) στο Facebook που κλέβει φωτογραφίες και έχει μολύνει 2εκ. άτομα

Προσοχή : Κυκλοφορεί νέο malware (κακόβουλο λογισμικό) στο Facebook που κλέβει φωτογραφίες και έχει μολύνει 2εκ. άτομα

Facebook-Watch-naked-video-of-friends-malware-scam

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Έχουμε δει αρκετές απάτες και malware να κυκλοφορούν στο Facebook κατά καιρούς και μάλιστα να μας έρχονται μέσω φίλων. Αυτή τη φορά, μια νέα καμπάνια απάτης Clickjacking άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στο Facebook.Η απάτη στο Facebook με τίτλο «Παρακολουθήστε ένα γυμνό βίντεο των φίλων σας»είναι μια malware απάτη που έχει μολύνει ήδη 2 εκατομμύρια άτομα.

 

Facebook-Watch-naked-video-of-friends-malware-scam

 

 

«Όταν πραγματοποιήσετε κλικ στην σύδεση επειδή δεν κρατιέστε να δείτε το γυμνό βίντεο, θα οδηγηθείτε σε ένα πολύ ρεαλιστικό mockup μιας σελίδας του YouTube, όπου οι hackers θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να εγκαταστήσετε ένα Malware Trojan» αναφέρει το The Hackers News 
Οι hackers διακινούν το spam στο Facebook μέσω της εικόνας κάποιου φίλου ή φίλης σας και αναφέρουν «Δείτε (το όνομα του φίλου-φίλης σας)» σε ένα γυμνό βίντεο, ή σε «ένα ιδιωτικό Βίντεο του/της (Όνομα φίλου ή φίλης).»

Η εικόνα φαίνεται ότι έχει δημοσιευτεί από κάποιον φίλο σας, (και αυτός θύμα της απάτης)! Αν έχετε περιέργεια και κάντε κλικ στο κουμπί, θα μεταφερθείτε σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα που θα αναφέρει ότι το Flash Player σας δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να επανεγκατασταθεί.

Στην πραγματικότητα θα εγκαταστήσει ένα κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Εγκαθιστά επίσης μια κακόβουλη επέκταση του προγράμματος περιήγησης σας για να μπορέσει να εξαπλώσει η απάτη, αλλά και να κλέψει φωτογραφίες δικές σας και των φίλων σας.

Έτσι αν δείτε ένα τέτοι μ΄νυμα μπροστά σας, μην κάνετε κλικ! Κάνοντας κλικ στο μήνυμα, θα δημοσιευτεί αυτόματα στο timeline σας θα το δουν οι φίλοι σας και έτσι αρχίζει να εξαπλώνεται.

Πηγή 

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Ψεύτικο προφίλ στο Facebook παρουσιαζόταν ως το επίσημο προφίλ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ψεύτικο προφίλ στο Facebook, παρουσιαζόταν ως το επίσημο προφίλ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Από …