Προσοχή : Κυκλοφορεί νέο malware (κακόβουλο λογισμικό) στο Facebook που κλέβει φωτογραφίες και έχει μολύνει 2εκ. άτομα

706

Facebook-Watch-naked-video-of-friends-malware-scam

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Έχουμε δει αρκετές απάτες και malware να κυκλοφορούν στο Facebook κατά καιρούς και μάλιστα να μας έρχονται μέσω φίλων. Αυτή τη φορά, μια νέα καμπάνια απάτης Clickjacking άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στο Facebook.Η απάτη στο Facebook με τίτλο «Παρακολουθήστε ένα γυμνό βίντεο των φίλων σας»είναι μια malware απάτη που έχει μολύνει ήδη 2 εκατομμύρια άτομα.

 

Facebook-Watch-naked-video-of-friends-malware-scam

 

 

«Όταν πραγματοποιήσετε κλικ στην σύδεση επειδή δεν κρατιέστε να δείτε το γυμνό βίντεο, θα οδηγηθείτε σε ένα πολύ ρεαλιστικό mockup μιας σελίδας του YouTube, όπου οι hackers θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να εγκαταστήσετε ένα Malware Trojan» αναφέρει το The Hackers News 
Οι hackers διακινούν το spam στο Facebook μέσω της εικόνας κάποιου φίλου ή φίλης σας και αναφέρουν «Δείτε (το όνομα του φίλου-φίλης σας)» σε ένα γυμνό βίντεο, ή σε «ένα ιδιωτικό Βίντεο του/της (Όνομα φίλου ή φίλης).»

Η εικόνα φαίνεται ότι έχει δημοσιευτεί από κάποιον φίλο σας, (και αυτός θύμα της απάτης)! Αν έχετε περιέργεια και κάντε κλικ στο κουμπί, θα μεταφερθείτε σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα που θα αναφέρει ότι το Flash Player σας δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να επανεγκατασταθεί.

Στην πραγματικότητα θα εγκαταστήσει ένα κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Εγκαθιστά επίσης μια κακόβουλη επέκταση του προγράμματος περιήγησης σας για να μπορέσει να εξαπλώσει η απάτη, αλλά και να κλέψει φωτογραφίες δικές σας και των φίλων σας.

Έτσι αν δείτε ένα τέτοι μ΄νυμα μπροστά σας, μην κάνετε κλικ! Κάνοντας κλικ στο μήνυμα, θα δημοσιευτεί αυτόματα στο timeline σας θα το δουν οι φίλοι σας και έτσι αρχίζει να εξαπλώνεται.

Πηγή 

Πηγή

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .