Ο κάθε χρήστης του Facebook έγινε γιατρός και δίνει συμβουλές για τον κορονοϊό

3619

Δεν θα σταθούμε στο πολύ σοβαρό θέμα των ημερών περί κορονοϊόυ μιας και η σελίδα μας ασχολείται μόνο με ιντερνετικα θέματα . Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σεβόμαστε την κατάσταση

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μπορεί η κατάσταση με τον κορονοϊό να γίνετε πολύ σοβαρή όμως αρκετοί χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να ξεφεύγουν και εκείνοι με το να δημοσιεύουν στο προφίλ τους και να στέλνουν πολλά μηνύματα στους φίλους τους , με ότι δήθεν συμβουλή διαβάσουν για τον κορονοϊό και για μέτρα πρόληψης αλλά ακόμα και δικές τους συμβουλές , όπως τη χρήση σεσουάρ για τα μαλλιά για την αποστείρωση του προσώπου και το να πίνεις ζεστό νερό 60 βαθμών Κελσίου

Ήρθε η Μαιρουλα και ο Γιαννάκης που μέχρι προχθές μιλούσαν στο τηλέφωνο με τηλεκάρτα , έκαναν εγγραφή στα κοινωνικά δίκτυα και γίναμε γιατροί , πιλότοι , επιστήμονες κτλ και μας δίνουν και συμβουλές . Και το άλλο που σου γυρίζει τα μυαλά είναι ότι αν κάποιος με πολλά χρόνια στο διαδίκτυο και έμπειρος χρήστης τους πει ότι αυτό που κάνεις ανάρτηση είναι ψέμα , αντιδρούν κιόλας με τα κλασικά πάντα του στυλ ”όχι εσύ δεν ξέρεις το έμαθα απο έγκυρη πηγή την φίλη μου την Σουλτάνα που το είδε από την άλλη έγκυρη φίλη της” ή ”εφόσον το είπε το katoraxoulakaipanoraxoula.blogspot.gr είναι έγκυρο ”

Όχι Φίλοι μου δεν είστε γιατροί , ούτε η Σουλτάνα η φίλη σου , ούτε το άρθρο που αναρτήσατε από το katoraxoula.blogspot.gr είναι έγκυρο .

Να σταματήσουν λοιπόν όσοι διαδίδουν και ανακυκλώνουν λανθασμένες πληροφορίες που έχει φέρει ο κορονοϊός και να ενημερωνονται μόνο από αξιόπιστες πηγές

Μήνυμα το οποίο κοινοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για ανακοίνωση της σελίδας ενημέρωσης για φαρμακευτικά προϊόντα “Γαληνός” σύμφωνα με την οποία για συμπτώματα της νόσου COVID-19 πρέπει να χορηγούνται συγκεκριμένα φάρμακα. Ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής ότι το κείμενο είναι από την εταιρεία Γαληνός .

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σε συμπτώματα του COVID 19 : ΔΕΝ χορηγούμε ως αντιπυρετικά IBUPROFEN (Algofren, Nurofen, Brufen, Seractil..) σε δισκία ή σιρόπια, καθώς και τα υπόλοιπα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη ( Ponstan, Gantil, Aspirin, Voltaren, Mesulid, Niflamol, Loxitan…) Χρησιμοποιούμε μόνο PARACETAMOL ( Depon, Panadol, Apotel……) (ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γαλλικού υπουργείου υγείας παρατηρείται μια ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων σε άτομα, άνω των 40 που είχαν λάβει ΜΣΑΦ (Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα). Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων στα αρχικά στάδια της νόσου. Διαδώστε!!!

Ήδη η εταιρεία Γαληνος έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση

Επίσης αρκετοί χρήστες απευθύνουν κάλεσμα για αναπαραγωγή δημοσίευσης που παρουσιάζει τρόπους καταπολέμησης του κορωνοϊού . Φυσικά πρόκειται για “συμβουλές” που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση μιας και δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία ή επιστημονική μελέτη η οποία να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό πως οι γαργάρες με νερό και ξύδι έχουν την οποιαδήποτε θετική επίδραση στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού SARS-CoV-2

Φυσικά δεν συνεχίζουμε σε άλλα παραδείγματα γιατί θα γράφουμε μέχρι αύριο

Ακολουθείστε αυστηρά και μόνο τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των άλλων επίσημων φορέων. Παραμείνετε στο σπίτι σας για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.
https://eody.gov.gr/

Μήπως είναι ώρα να σοβαρευτούμε ;

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .