Tο 2018 δεν ήταν καλή χρονιά για το Facebook, καθώς μετά από λάθη της εταιρείας, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία στο ότι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα των χρηστών.
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ποιοί είμαστε
Tο 2018 δεν ήταν καλή χρονιά για το Facebook, καθώς μετά από λάθη της εταιρείας, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία στο ότι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα των χρηστών.
Το τελευταίο σφάλμα που ανακοινώθηκε από το Facebook εξέθεσε τις φωτογραφίες εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου σε εφαρμογές τρίτων.
Μία νέα παραβίαση δεδομένων στο Facebook , προέκυψε από ένα σφάλμα στο Photo API, το οποίο επέτρεψε σε προγραμματιστές εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες 5,6 εκατομμυρίων χρηστών.
Το σφάλμα έδωσε πρόσβαση σε φωτογραφίες χρονολογίου, Facebook stories, φωτογραφίες στο Marketplace και ακόμη και σε φωτογραφίες που ανέβασαν οι χρήστες στο Facebook, τις οποίες δεν είχαν ποτέ σκοπό να μοιραστούν.
Σύμφωνα με το Facebook, το σφάλμα ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και έτρεξε για 12 ημέρες έως ότου η εταιρεία το εντόπισε στις 25 Σεπτεμβρίου.
Το Facebook πρόσφατα αποκάλυψε διέρρευσαν φωτογραφίες στις οποίες κανονικά δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ελέγξετε αν οι φωτογραφίες σας έχουν εκτεθεί.
Επισκεφτείτε τη σελίδα που δημιούργησε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.
https://www.facebook.com/help/200632800873098?ref=photonotice
Εάν οι φωτογραφίες σας έχουν εκτεθεί σε εφαρμογές τρίτων, η παραπάνω σελίδα θα σας ενημερώσει. Όμως αν διαβάσετε τις οδηγίες δεν θα τις βρείτε και πολύ ενθαρρυντικές.
Αν οι φωτογραφίες σας έχουν διαρρεύσει το Facebook αναφέρει:
“Το πρόβλημα που διορθώσαμε αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το API μας για να αποκτήσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες του χρονολογίου σας αφού τους παραχωρήσετε τα ανάλογα δικαιώματα. Δεν σχετίζεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου των δημοσιεύσεων. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έγινε. Θα ζητήσουμε από τους προγραμματιστές να διαγράψουν τις φωτογραφίες. Μετά από αυτό, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύνολο των φωτογραφιών που θα έπρεπε κανονικά να τους είχαν κοινοποιηθεί.”
Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί για το αν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν, θα διαγραφούν από τους προγραμματιστές που τις έχουν αποκτήσει;
Φυσικά όπως και με κάθε άλλη παραβίαση ασφαλείας στο Facebook, θα πρέπει να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας και σε ποιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση. Αλήθεια, σας χρειάζονται όλες οι εφαρμογές που διαθέτει ο λογαριασμός σας;
Αφαιρέστε όλες όσες δεν χρειάζεστε, ή δεν χρησιμοποιείτε.
Μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση των εφαρμογών στο Facebook, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή μιας εφαρμογής.
https://www.facebook.com/help/942196655898243?helpref=faq_content
https://www.facebook.com/help/942196655898243?helpref=faq_content
https://www.facebook.com/settings?tab=applications
Πηγή : Iguru.Gr