Διέρρευσαν 500 εκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo . To Επιβεβαίωσε η Yahoo

2384

yahoo-hacker

Η Yahoo το 2014 είχε υποστεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα ασφαλείας, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει εδώ και δύο χρόνια τον ακριβή αριθμό στοιχείων και λογαριασμών που είχαν υποκλαπεί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Η αμερικανική εταιρεία στης 22/9 προχώρησε με επίσημο τρόπο σε ανακοίνωση δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως από το συγκεκριμένο hacking έχουν υποκλαπεί 500.000 λογαριασμοί χρηστών της. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν κλαπεί είναι ονόματα χρηστών, διευθύνσεις mail, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί ασφαλείας και ερωτήσεις πιστοποίησης.

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι αντιγράφηκαν τα στοιχεία μεγάλου ποσοστού των χρηστών της το 2014, σε μια κίνηση που η εταιρία υποψιάζεται ότι προέρχεται από τους χάκερ κάποιου άλλου εθνικού κράτους, παρά από μία αυτόνομη ομάδα.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, γίνεται η εκτίμηση ότι πρόκειται για τα στοιχεία τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λογαριασμών, το οποίο τοποθετεί τη διαρροή στην κορυφή των μεγαλύτερων διαρροών που έχουν γίνει ποτέ, μεγαλύτερη απο τις διαρροές του Myspace το 2008 όπου αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία 427 εκατομμυρίων λογαριασμών ή τη διάσημη διαρροή των προσωπικών στοιχείων χρηστών του LinkedIn του 2012 όπου εκλάπησαν τα στοιχεία από 164 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Yahoo που έγινε στη σελίδα ενημέρωσης των επενδυτών της (στα Αγγλικά).

Όλοι όσοι έχετε λογαριασμό στην Yahoo, αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης  , αν δεν το έχετε κάνει από το 2014 , από την παρακάτω σελίδα:

Yahoο Account

Επίσης η Yahοo αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για το ότι διέρρευσαν τα δεδομένα καρτών πληρωμών, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή άλλες οικονομικές πληροφορίες και συνεργάζεται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου σχεδιάζοντας να ενημερώσει όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την επίθεση.

Πώς μπορούν οι χρήστες να προφυλαχθούν

Μετά την αποκάλυψη της Yahoo!, η εταιρεία συστήνει στους χρήστες να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά και να ελέγξουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς τους.

Οι χρήστες θα πρέπει να συνδεθούν στους Yahoo λογαριασμούς τους 

Υπάρχουν χρήστες που δεν χρησιμοποιούν τον Yahoo λογαριασμό τους ως κύριο. Η Yahoo διαθέτει 1 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα συνολικά στις υπηρεσίες της και 225 εκατ. ενεργούς χρήστες στις υπηρεσίες mail της. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να προειδοποιεί τους χρήστες που τυχόν έπεσαν θύμα hacking.

Να ελέγξουν εάν χρησιμοποίησαν τον κωδικό του Yahoo και σε κάποιο άλλο λογαριασμό

Το να χρησιμοποιούν οι χρήστες τον ίδιο κωδικό για πολλούς λογαριασμούς πρόκειται για μία κοινή συνήθεια, όχι όμως και ασφαλή. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει, ο χρήστης θα πρέπει να αλλάξει τους κωδικούς του σε όλους τους λογαριασμούς, για μέγιστη ασφάλεια. Εάν κάποιος hacker έχει βρει τον κωδικό για το Yahoo, το πιθανότερο είναι να έχει προσπαθήσει να εισέλθει με το ίδιο password και σε άλλες υπηρεσίες, όπως ιστοσελίδες τραπεζών, ασφάλισης ή social media.

Οι χρήστες θα πρέπει να διαγράψουν τους παλιούς λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούν

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης διαθέτει λογαριασμούς mail που δεν χρησιμοποιεί θα πρέπει να τους διαγράψει, καθώς τίθενται σε κίνδυνο αυτοί να παραβιαστούν χωρίς λόγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .