Αρχική » Hack » [eBay] Διέρρευσαν δεδομένα 145 εκατομμυρίων χρηστών – αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης

[eBay] Διέρρευσαν δεδομένα 145 εκατομμυρίων χρηστών – αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης

Ebay

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Η υπηρεσία διαδικτυακού εμπορίου eBay κυκλοφόρησε ένα αρκετά ανησυχητικό σημείωμα ( http://www.ebayinc.com/in_the_news/story/ebay-inc-ask-ebay-users-change-passwords ) που αναφέρει ότι οι servers της έχουν παραβιαστεί και τα δεδομένα των χρηστών της έχουν διαρρεύσει. Προτρέπει μάλιστα όλους όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης τους.

Η ανακοίνωση ήρθε απο το eΒay και αναφέρει ότι θα ζητήσει από τους χρήστες της υπηρεσίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, λόγω μια κυβερνοεπίθεσης που φαίνεται να είχε σαν αποτέλεσμα την κλοπή μιας βάσης δεδομένων που περιέχει κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία μη οικονομικά.»

Οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους τώρα και αν δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα, θα πρέπει να περιμένουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από eΒay που θα τους καθοδηγήσει με τις απαραίτητες οδηγίες. Συμβουλή μας είναι να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης όσο το συντομότερο δυνατόν.

Το eΒay αποκάλυψε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι οι απατεώνες κατάφεραν να αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια εργαζομένων μεταξύ τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου. Έτσι κατάφεραν να έχουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο του eBay, αλλά και στη βάση δεδομένων που περιέχει «το όνομα των πελατών του eΒay, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και ημερομηνία γέννησης.»

«Ωστόσο, η βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνει οικονομικές πληροφορίες ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα», διευκρινίζει το eΒay.

Μέχρι και τώρα κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος της διαρροής  . Σύμφωνα με την εταιρεία , διέρρευσαν ευαίσθητα δεδομένα 145 εκατομμυρίων χρηστών.

Το eBay συνεχίζει να ενημερώνει τους χρήστες των υπηρεσιών του να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης τους, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι ήδη στα «χέρια» των hackers.

Ευτυχώς, οι κωδικοί πρόσβασης ήταν κρυπτογραφημένοι και η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι hackers μπορούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση. Βέβαια ότι και αναφέρει η εταιρεία υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμβεί αυτό.
Σύμφωνα με το Reuters, το eBay έχει προσλάβει την ερευνητική εταιρεία MANDIANT της FireEye Inc για να διερευνήσει το θέμα.

Πηγή : Iguru.gr

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …