[SecNews.Gr] Πρόταση εφαρμογής για τον εντοπισμό παιδόφιλων

1117

παιδική_πορνογραφία

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

(Πατήστε στης προτάσεις με το πράσινο χρώμα για να μεταβείτε στο αντίστοιχο άρθρο . Συγχαρητήρια για την ιδέα αυτή στο SecNews.Gr . Ας βοηθήσουμε όλοι για την προώθηση της ιδέας αυτής έτσι ώστε να υλοποιηθεί , και ας κοινοποιησουμε το άρθρο μήπως και το δουν κάποιοι αρμόδιοι  )

Το SecNews έχει πολλές φορές αναφερθεί στις επιτυχίες των αρχών αναφορικά με τον εντοπισμό των παιδόφιλων και των βρώμικων κυκλωμάτων τους. Επιπλέον, ήδη από ενάρξεως της ιστοσελίδας μας, ζητούσαμε επισήμως από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να επιτραπεί η δημοσιοποίηση ονομάτων και φωτογραφιών για την ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου. Κάποιοι ανοιχτόμυαλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ακούγοντας τις φωνές της κοινωνίας και των αθώων παιδιών που έπεφταν θύματα άρρωστων παιδόφιλων, προχώρησαν εδώ και μερικά χρόνια σε άρση του απορρήτου για το ειδεχθές έγκλημα της παιδοφιλίας/παιδικής πορνογραφίας. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν αρκούν για την πάταξη του φαινομένου.

Το SecNews μετά και την ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ απόφαση της ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ (!!!) του παιδιάτρου που εντοπίστηκε με σκληρό υλικό(δείτε το κτήνος εδω)παιδικής πορνογραφίας προτείνει, στα πρότυπα των ανεπτυγμένων τεχνολογικά χωρών, να δημιουργηθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και iPhone έτσι ώστε όλοι οι γονείς  να μπορούν να γνωρίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για πρόσωπα που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένεια τους.

Στις Η.Π.Α η αντίστοιχη εφαρμογή ονομάζεται Predator και περισσότερα μπορείτε να δείτε [εδώ].

predator2

Το SecNews θεωρεί ότι μια τέτοια εφαρμογή για τα Ελληνικά δεδομένα είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη και πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τα παρακάτω χαρακτηριστικα:

  • λίστα όλων των συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία που έχουν καταδικαστεί
  • φωτογραφίες αυτών κατά την στιγμή της σύλληψης ώστε να είναι γνωστό το πρόσωπο τους στο ευρύ κοινό
  • Άμεση ενημέρωση της εφαρμογής με κάθε νέα σύλληψη που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (αντίστοιχο του Amber Alert)
  • εντοπισμό θέσης κατοικίας μέσω geolocation services ώστε να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν κοντά υπάρχει κάποιος παιδόφιλος

predator

Η κοινωνία αλλά και το σύνολο σχεδόν τον γονέων που έρχονται σε επαφή με την ιστοσελίδα μας απαιτούν την δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής για να γνωρίζουν εύκολα και γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει,αν κινδυνεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά που παίζουν κοντά στο σπίτι τους κλπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αντίστοιχές εφαρμογές στο εξωτερικό γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση και αποτελούν καθημερινό χρηστικό εργαλείο. Είναι τέτοια η χρησιμότητά τους που για παράδειγμα μια οικογένεια πριν μετακομίσει σε ένα σπίτι ελέγχει μέσω της εφαρμογής αν υπάρχουν κοντά καταδικασμένοι παιδόφιλοι. Ή επιπλέον ο γονέας ελέγχει την καθημερινή διαδρομή του παιδιού προς το σχολείο αν βρίσκεται στην πορεία του η οικία ενός παιδόφιλου.

Κάποιοι θα αναφωνήσουν “μα είναι προσωπικά δεδομένα”.  Άραγε ο παιδόφιλος όταν πραγματοποιεί τις άρρωστες πράξεις του σκέφτεται τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας ή της οικογένειας που με τις πράξεις του στιγματίζει; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση να έχει τέτοιες “ευαισθησίες”.

 

Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες περί “προστασίας προσωπικών δεδομένων” (σ.σ. τελικά πίσω από αυτή την προστασία κρύβονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα) και ας εστιάσουμε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου που είναι και το ζητούμενο της συντεταγμένης πολιτείας.

Αν όλοι ΔΕΝ συνεισφέρουμε από την θέση του ο καθένας για τον περιορισμό του φαινομένου, τότε φέρουμε ευθύνη-είμαστε συνένοχοι για οτιδήποτε συμβεί αύριο σε οποιοδήποτε παιδί (μπορεί και στο δικό μας)

corporate_and_social

Ελπίζουμε κάποιος εισαγγελικός λειτουργός ή οι αρμόδιες διωκτικές αρχές να λάβουν γνώση των παραπάνω και να επιτρέψουν την ΑΜΕΣΗ δημιουργία βάσης δεδομένων στοιχείων παιδόφιλων που θα μπορεί ο κάθε γονέας να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. 

Μόνο μέσα από την ενημέρωση μπορούν να  προστατεύσουν οι οικογένειες τα παιδιά τους, κάτι στο οποίο οι κρατικοί φορείς έχουν χρέος και οφείλουν άμεσα να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους.

Η τεχνική ομάδα του SecNews αλλά και οι υποστηρικτές μας, θέτουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις τεχνικές γνώσεις και τις πληροφοριακές υποδομές που απαιτούνται στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια εφαρμογή.Καλούμε επίσης αντίστοιχες οργανώσεις όπως Το Χαμόγελο του ΠαιδιούUnicefΕθνικό Κέντρο Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΟ Συνήγορος του Παιδιού , Παιδικά Χωρία SOS κ.α. να στηρίξουν και να διαδώσουν την πρότασή μας προς τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή άρθρου απο το φιλικό Site SecNews.Gr – http://www.secnews.gr/archives/78472 

Συγχαρητήρια για την ιδέα αυτή στο SecNews.Gr . Ας βοηθήσουμε όλοι για την προώθηση της ιδέας αυτής και ας κοινοποιησουμε το άρθρο μήπως και το δουν κάποιοι αρμόδιοι  

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .