Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο – Επιμορφωτικό πρόγραμμα

1158

to-diadiktyo-epireazei-tin-psychiki-ygeia-ton-paidion

Tο Εθνικό  και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδίασε και θέτει σε  λειτουργία το επιμορφωτικό πρόγραμμα  «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης» διάρκειας 70 ωρών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο (10 μόρια) για τα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών από την Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

•Υπαλλήλους/στελέχη όλων των βαθμίδων της υγείας (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας)

•Εργαζόμενους σε μονάδες υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Αστικού Τύπου)

•Επιστήμονες υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας) και ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας)

•Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

•Εργαζόμενους σε ασφαλιστικούς φορείς

•Κληρικούς, στελέχη της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας και επιστήμονες πληροφορικής

•Υπαλλήλους/στελέχη Δημοσίου, ΝΠΔΔ, και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας.

•Φοιτητές ανθρωπιστικών επιστημών

Σκοπός του προγράμματος είναι:

– να αναδείξει τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου

– να προτείνει ωφέλιμες πρακτικές και τρόπους ασφαλούς περιήγησης στο Διαδίκτυο, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες που δυσκολεύονται.

– να επιμορφώσει και να ενδυναμώσει τους εκπαιδευόμενους στο χώρο εργασίας τους και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια όχι μόνο να βοηθήσουν ανήλικους, ενηλίκους και οικογένειες, αλλά και να είναι σε θέση να συντονίζουν προγράμματα πρόληψης σχετικά με τα αντίστοιχα θέματα.

– να βοηθήσει, μέσα από  βιωματική εκπαίδευση και θεατρικά δρώμενα, τους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν από κάθε πλευρά τον κόσμο του Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι  αυτοχρηματοδοτούμενο και θα υλοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια από εξειδικευμένους επιστήμονες με εμπειρία στα θέματα του Διαδικτύου. Θα διεξάγεται σε 7ωρες συναντήσεις και θα έχει συνολική διάρκεια 70 ώρες. Η μέρα έναρξης του Προγράμματος θα είναι η 18η Μαρτίου και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η 8/3/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.phweb.psych.uoa.gr/ και στο τηλέφωνο 210 2718268

Πέτρος Ρούσσος

Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .