[ESET] Έξι στους 10 γονείς φοβούνται ότι τα παιδιά τους μπαίνουν σε σελίδες με πορνό

752

ImageHandler.ashx

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Μία νέα έρευνα της ESET αποκαλύπτει ότι οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ακατάλληλο περιεχόμενο στο οποίο τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ποσοστό 40 τοις εκατό των γονιών εκφράζει ανησυχία ότι τα παιδιά τους επισκέπτονται ιστοσελίδες με τρομοκρατικό περιεχόμενο, το 60 τοις εκατό ανησυχεί ότι τα παιδιά επισκέπτονται ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό και ένα 47 τοις εκατό παραδέχεται την αγωνία του για επισκέψεις των παιδιών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα, η οποία μελέτησε τις θέσεις 441 γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε επίσης ότι το 79 τοις εκατό θα επέλεγε να εμποδίσει το παιδί του από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μελετάει για το σχολείο, επισημαίνοντας πόσο εθισμένα είναι τα παιδιά στη μοντέρνα τεχνολογία. Άλλα ευρήματα αποκάλυψαν ότι παρά το ενδιαφέρον σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται τα παιδιά τους, το 70 τοις εκατό των γονέων εξακολουθεί να εμπιστεύεται το παιδί του στη χρήση του διαδικτύου με υπευθυνότητα. Ωστόσο, το 30 τοις εκατό των γονέων παραδέχθηκε ότι δεν έχει ιδέα τι ώρα αποσυνδέεται το παιδί του από το διαδίκτυο το βράδυ.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Mark James, ειδικός σε θέματα ασφαλείας της ESET, δήλωσε: «Θεωρώ ότι αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά εντυπωσιακά και ενδεικτικά του πόσο τρομακτικό μπορεί να γίνει το διαδίκτυο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειωθεί ο κίνδυνος πρόσβασης των παιδιών σε παράνομο διαδικτυακό περιεχόμενο είναι η παρακολούθηση της χρήσης του internet καθώς και η εκπαίδευσή τους για τη διαδικτυακή ασφάλεια. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το γεγονός ότι οι γονείς αντιμετωπίζουν τη χρήση του διαδικτύου από το παιδί τους όπως την παρακολούθηση της τηλεόρασης – δεν περιμένουν ότι θα δουν ακατάλληλο περιεχόμενο. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά είναι περίεργα και θέλουν να εξερευνήσουν το διαδίκτυο, ακόμα και όταν ξέρουν ότι είναι λάθος.»

Όταν οι γονείς ρωτήθηκαν αν το παιδί τους έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, ποσοστό 41 τοις εκατό αναφέρει ύπαρξη εκπαίδευσης στο σπίτι, το 35 τοις εκατό εκπαίδευση στο σχολείο, το 18 τοις εκατό αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει αν το παιδί του έχει λάβει εκπαίδευση, ενώ το 7 τοις εκατό είπε το παιδί του δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση. Οι γονείς ρωτήθηκαν επίσης αν αισθάνθηκαν ότι η εκπαίδευση του παιδιού τους ήταν επαρκής, με ποσοστό 62 τοις εκατό των γονέων να απαντά «ναι», ποσοστό 4 τοις εκατό να δηλώνει «όχι», ενώ το 34 τοις εκατό των γονέων να μην είναι σίγουρο.

 «Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν ενεργά τα παιδιά τους να κάνουν μαθήματα διαδικτυακής ασφάλειας, έτσι ώστε να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν το internet με υπευθυνότητα. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα μάθουν τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς οι κυβερνοεγκληματίες δελεάζουν τα θύματά τους. Αν και ανέκαθεν οι ειδικοί σύστηναν την επίβλεψη των παιδιών όσο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, σπάνια λαμβάνεται υπόψη αυτή η συμβουλή. Οι γονείς δεν θεωρούν το διαδίκτυο ένα μέρος που θα μπορούσε να προκαλέσει άμεσο κίνδυνο στο παιδί τους, αφού, αν και επισκέπτονται διάφορα «μέρη» διαδικτυακά, οι επισκέψεις γίνονται μέσα στην ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους. Αυτό δεν είναι μια ασφαλής θέση που θα μπορούσε κάποιος να υιοθετήσει, και το διαδίκτυο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, καθώς υπάρχουν διάφορες online απειλές που θα μπορούσαν ακόμη και σωματικά να βλάψουν το παιδί τους» καταλήγει ο James.

Σχετικά με την ESET

Από το 1987, η ESET® αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας, το οποίο κατέχει ρεκόρ διακρίσεων και βραβεύσεων. Πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες εμπιστεύονται σήμερα τις λύσεις της ESET χρησιμοποιώντας έτσι την τεχνολογία με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η ευρεία σειρά λύσεων ασφαλείας καλύπτει όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, προσφέροντας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους απλούς καταναλωτές την ιδανική ισορροπία επιδόσεων και προληπτικής προστασίας.

Η ESET διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο πωλήσεων , το οποίο καλύπτει 180 χώρες, και διατηρεί περιφερικά γραφεία σε Μπρατισλάβα, Σαν Ντιέγκο, Σιγκαπούρη και Μπουένος Άιρες. Επιπλέον, διαθέτει τοπικά γραφεία σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς κι ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.eset.com/gr καθώς και το Κέντρο Τύπου της ESET.

Μάθετε πρώτοι τα νέα της ESET Hellas:

Facebook: www.facebook.com/esetgr

YouTube: www.youtube.com/esetgr

Twitter: twitter.com/eset_hellas

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eset-hellas

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .