Το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν «ανεβαίνουν» φωτογραφίες τους

927

Την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να ενημερώνει τους χρήστες της υπηρεσίες όταν άλλοι χρήστες «ανεβάζουν» φωτογραφίες τους , θα χρησιμοποιεί το Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη πως αρχίζει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να ενημερώνει τους χρήστες του πότε κάποια φωτογραφία τους έχει ανεβεί από άλλους στα social media- ακόμα και όταν δεν έχει προστεθεί σχετική επισήμανση («προσθήκη ετικέτας»).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι optional (και ο χρήστης θα πρέπει να συναινέσει στη διατήρηση ενός «προφίλ προσώπου» από το Facebook), σημειώνοντας πως δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερώνονται για ανέβασμα φωτογραφιών τους για τις οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήξεραν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού θα είναι προαιρετική ενώ γίνεται για να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των χρηστών. Σε πρώτη φάση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ καθώς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν αυστηρότεροι νόμοι προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι σύντομα η χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε περισσότερες χώρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook χρησιμοποιεί πρώιμες μορφές αναγνώρισης προσώπου ήδη από το 2010 όταν η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιούσε «προτάσεις» ατόμων που θα μπορούσαν να γίνουν tag σε μία φωτογραφία, με το χαρακτηριστικό αυτό να είναι επίσης προαιρετικό.Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλες αυτές τις λειτουργίες, επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας ή τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Για αυτούς που επιλέγουν να χρησιμοποιούν τη νέα λειτουργία, το Facebook δημιουργεί ένα «προφίλ»/ «πρότυπο» του προσώπου τους αναλύοντας πίξελ από φωτογραφίες όπου έχουν ήδη προστεθεί/ επισημανθεί. Στη συνέχεια, συγκρίνει το πρότυπο αυτό με άλλες, νέες φωτογραφίες που ανεβαίνουν. Σε περίπτωση που κάποιος παύσει να χρησιμοποιεί τη νέα λειτουργία, το πρότυπο αυτό διαγράφεται, υπογράμμισε ο Διευθυντής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της εταιρείας. Επίσης, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ενημέρωση πως κάποια φωτογραφία όπου περιλαμβάνεται το πρόσωπο του χρήστη έρχεται μόνο εάν ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση αυτή.

Με τη νέα λειτουργία, άτομα που την έχουν ενεργοποιήσει θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Facebook εάν μία φωτογραφία τους έχει ανέβει στο δίκτυο, αλλά με την προϋπόθεση ότι και οι ίδιοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη φωτογραφία. Στα σχέδια του Facebook είναι η προσθήκη πλήκτρου on/off που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλα τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου που προσφέρονται.H εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει kai μια επιλογή on/off για να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του Facebook που σχετίζονται με αναγνώριση προσώπου.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να ενημερώνει τους χρήστες όταν κάποιος άλλος ανεβάζει φωτογραφίες τους σαν εικόνα προφίλ, κάτι που σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα βοηθήσει στη μείωση των πλαστών προφίλ χρηστών. Μία άλλη χρηστική εφαρμογή θα είναι η ενσωμάτωση λογισμικού που θα περιγράφει με λέξεις το περιεχόμενο των φωτογραφιών για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156892036321729/

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .