Αρχική » Social Media » Facebook » Δωρεάν προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού από το Facebook

Δωρεάν προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού από το Facebook

facebook-malware

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Στο Facebook συναντάμε αρκετές φορές περίεργους συνδέσμους με ελκυστικές εικόνες, τους οποίους αν πατήσουμε στη συνέχεια «κολλάμε» κάποιον ιό και το προφίλ μας δημοσιεύει αυτόματα αντίστοιχους συνδέσμους. Αυτό είναι ένα μονάχα είδος malware το οποίο μπορούμε να «κολλήσουμε» στο Facebook, οπότε το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά των malwares.

Μέσα από διάφορους ελέγχους, το Facebook θα μπορεί να βρίσκει αν κάποιος χρήστης του έχει μολυνθεί με κάποιο malware και τότε θα του προσφέρει δωρεάν ένα από τα  δύο anti-malware προγράμματα, F-Secure Online Scanner και Trend Micro HouseCall .

malware1

malware2

Το πρόγραμμα θα εγκαθίσταται αυτόματα στον υπολογιστή, θα κάνει το απαραίτητο σκανάρισμα και καθαρισμό, και στη συνέχεια αφού θα ειδοποιεί το χρήστη μέσω Facebook ειδοποίησης, θα διαγράφεται αυτόματα. Προς το παρόν, τα δύο προγράμματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάχα από Windows χρήστες.

Πηγή: digitallife.gr

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …