Οι 10 εντολές του Facebook

1266

To Facebook είναι πια κομμάτι στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε μέρα αφιερώνουμε αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, χαζεύοντας φωτογραφίες, κάνοντας σχόλια , συνομιλούμε με φίλους κοντινούς αλλά και μακρινούς κ.α.

                                                                                             

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

To Facebook είναι πια κομμάτι στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε μέρα αφιερώνουμε αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, χαζεύοντας φωτογραφίες, κάνοντας σχόλια , συνομιλούμε με φίλους κοντινούς αλλά και μακρινούς κ.α. Ωστόσο πολλοί χρήστες δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο με την προσωπική ασφάλεια του προφίλ τους

               

  1. ΟΥ κοινοποιείτε αναρτήσεις που λένε ότι το facebook χαρίζει ευρώ για να σώσετε ένα άρρωστο παιδάκι. (Δεν χαρίζει, ούτε μία στο εκατομμύριο )
  2. ΟΥ κοινοποιείτε άλλο Βαγγέλη Μερισιώτη. (Γνωστή φάρσα που κυκλοφορεί από το 2009)
  3. ΟΥ έχετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε δημόσια θέα.
  4. ΟΥ ανεβάζετε φωτογραφίες με τα παιδιά σας σε δημόσια θέα.
  5. ΟΥ τρομοκρατείτε τους φίλους σας με ψευδείς αναρτήσεις του στυλ « Χάκερς κυκλοφορούν στο facebook».  (Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να προστατευτείτε και το πως να χειρίζεστε το facebook. Όταν παίζετε με εφαρμογές του στυλ « Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου »  και επιτρέπετε τη πρόσβαση τους στα προσωπικά σας στοιχεία, είναι σημάδι ότι κάτι κάνετε λάθος. Αφήστε που δεν μπορείτε να δείτε πραγματικά ποιος βλέπει το προφίλ σας.
  6. ΟΥ ανεβάζετε αναρτήσεις με κείμενα που δήθεν προστατεύουν την ιδιωτικότητα σας. ( Διαβάστε τους όρους που δεχτήκατε όταν δημιουργήσατε το προφίλ σας ).
  7. ΟΥ πληκτρολογείτε ΑΜΗΝ, κάνετε like και κοινοποιείτε τέτοιου είδους αναρτήσεις. ( Ενημερωθείτε για το Like farming στο τέλος του άρθρου)
  8. κάνετε like και κοινοποιείτε διαγωνισμούς τύπου  « χαρίζουμε 200 smartphone » ή «  κερδίζετε ένα  υπεραυτοκίνητο »
  9. ΝΑ  ελέγχετε τι αποφασίζετε να κοινοποιήσετε και να είστε ευγενικοί όταν κάποιος φίλος επισημάνει ότι μια ανάρτηση σας είναι λάθος.
  10. ΝΑ διαβάζετε πάντα το Safer-internet.gr και να ρωτάτε 

 

Τι είναι το “Like Farming” στο Facebook ; Φυσικά πρόκειται για άλλη μια μορφή απάτης