Αρχική » Social Media » Facebook » [FACEBOOK] Η μεγαλύτερη διακοπή των υπηρεσιών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια

[FACEBOOK] Η μεγαλύτερη διακοπή των υπηρεσιών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Facebook-Down

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Τη μεγαλύτερη διακοπή των υπηρεσιών του τα τελευταία τέσσερα χρόνια όπως μεταφέρει χαρακτηριστικά η Guardian, αντιμετώπισε το Facebook, το οποίο “κατέβασε ρολά”, παραμένοντας down για τουλάχιστον μισή ώρα το πρωί της Πέμπτης ( 19/6 ) . Η δημοφιλής ιστοσελίδα παρέμεινε μη διαθέσιμη σε χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζοντας και αυτούς που χρησιμοποιούν τις mobile apps του.

Το μήνυμα “Sorry, something went wrong. We’ re working on getting this fixed as soon as we can” εμφανιζόταν σε όσους προσπαθούσαν να ανοίξουν το facebook.com από τις 11 έως τις 11:30 νωρίτερα το πρωί (ώρα Ελλάδος), με τη λειτουργία του δημοφιλούς social media site να αποκαθίσταται κατόπιν.

facebook-down

Μέσα στο μισάωρο, ωστόσο, πρόλαβε να δημιουργηθεί ένας απίστευτος “πανικός” με σχετικές δημοσιεύσεις σε άλλα social sites (κυρίως το twitter, μέσω των hashtags #Facebookdown και#Facebook), από χρήστες αλλά και ιστοσελίδες που δεν άφησαν την ευκαιρία για ένα… σχόλιο ανεκμετάλλευτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή που έχει δει στις υπηρεσίες του το Facebook από το 2010, οπότε και ένα λάθος στον έλεγχο σφαλμάτων είχε ως αποτέλεσμα η κεντρική database του να παραμείνει εκτός λειτουργίας για δυόμισι περίπου ώρες. Προς το παρόν, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι του νέου outage, με τους υπεύθυνους του site να δηλώνουν, προς το παρόν, απλά ότι “αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα το οποίο λύθηκε πολύ γρήγορα με την υπηρεσία να επιστρέφει στο 100% της λειτουργικότητάς της” και να ζητούν συγγνώμη από τους χρήστες.

Το κρασάρισμα του Facebook δεν αφορούσε μόνο την ιστοσελίδα, καθώς μέσω του κοινωνικού δικτύου «διαφημίζονται» και μοιράζονται ειδήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο, που επίσης είδαν την επισκεψιμότητά τους να πέφτει κατά το επίμαχο εικοσάλεπτο. Χαρακτηριστικό είναι το γράφημα του Guardian που δείχνει πώς κινήθηκε η ιστοσελίδα του το διάστημα εκείνο.

guardian-grafima-fb

Αντίθετα, την ίδια ώρα, η κίνηση στο λογαριασμό  στο Twitter, σύμφωνα με τον Guardian, ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς οι χρήστες του Ίντερνετ απευθύνθηκαν εκεί για να μάθουν τι συνέβη.

twitter - down

Αργότερα εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα CNet: «Νωρίτερα, σήμερα το πρωί δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα που δεν επέτρεψε στους χρήστες του Facebook να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία για σύντομο χρονικό διάστημα. Επιλύσαμε το πρόβλημα γρήγορα και πλέον το σύνολο των υπηρεσιών του Facebook έχουν επανέλθει στο 100%. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε». Ωστόσο, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ο λόγος που προκάλεσε το πρόβλημα.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα τελευταία άρθρα της σελίδας πατώντας ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …