Το Facebook συνεχίζει να καταπολεμά τα ψεύτικα Likes

698

2015-04-21 18_36_58-fake_like.png (PNG Image, 300 × 200 pixels)

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το Facebook έχει τριπλασιάσει την ανίχνευσή του και την εξολόθρευση των “fake” likes, γεγονός που μπορεί τεχνητά να διογκώσει την επιρροή ενός εμπορικού σήματος στο site και να εξαπατήσει τους χρήστες, όπως αναφέρει η επιχείρηση σε δήλωσή της την Παρασκευή https://www.facebook.com/business/news/fighting-fake-likes-update

Το Facebook άρχισε να βελτιώνει  τις διαδικασίες του γιατί την εξάλειψη των  fake likes τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για το site, επειδή μπορούν να ξεγελάσουν πχ μια επιχείρηση, με την απατηλή σκέψη ότι είναι δημοφιλέστεροι στο Facebook από ότι πραγματικά είναι, και κατά τον ίδιο τρόπο να ξεγελάσουν και τους κανονικούς χρήστες.

Τα fake likes προέρχονται από τα click farms, τα fake accounts και τα malware, τα οποία πωλούνται στους ιδιοκτήτες σελίδων που θέλουν να προωθήσουν την παρουσία τους στο FaceΒοοk.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνουν και πολλές ενέργειες για να κερδίσουν πραγματικοί τους πελάτες τους, τους fans τους ή να να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, το Facebook έχει βελτιστοποιήσει στα συστήματα που εντοπίζουν τέτοιου είδους κινήσεις, πράγμα που διευκολύνει τον εντοπισμό ύποπτων ενεργειών σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Εκτός από τον εντοπισμό, το Facebook ενημερώνει τους διαχειριστές των σελίδων για τα ψεύτικα likes, προκειμένου να τους βοηθήσει να μάθουν να συγκεντρώνουν αυθεντικούς fans. Το Facebook αναφέρει ότι από τον Μάρτιο έχει ενημερώσει 200.000 σελίδες.

Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια καταπολέμησης ύποπτων κινήσεων από αυτό το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο γίνεται με σκοπό να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, θα ωφελήσει στον ίδιο βαθμό και όλους τους υπόλοιπους χρήστες.

Πηγες : SecNews.GrSocialmedialife.Gr Facebook for business

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .