Αρχική » Social Media » Facebook » Θα το δούμε και αυτό ; Ετοιμάζεται το Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών !!!

Θα το δούμε και αυτό ; Ετοιμάζεται το Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών !!!

safe_image

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

 

Mε βάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, το facebook είναι αρκετά δημοφιλές για τα παιδιά 12-13 ετών που είναι το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το συγκεκριμένο social media για να μπορεί να εισχωρήσει στον κόσμο του κάποιος χρήστης.

Οι ενήλικες περνούν μπροστά από τον υπολογιστή αρκετές…εργατοώρες . Ανανεώνουν τις προσωπικές τους σελίδες, ανεβάζουν ποστ, κάνουν σχόλια. Γενικώς η ζωή τους κινείται γύρω από τα social media.

Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά βρίσκονται στο Facebook και μάλιστα είναι πολύ δημοφιλές σε ηλικίες γύρω στα 12-13 το οποίο είναι και το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το Facebook. Όπως φαίνεται όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να απευθυνθεί και σε μικρότερες ηλικίες με απαραίτητη την γονική συναίνεση όμως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, το Facebook προτίθεται να δέχεται και επισήμως ανήλικους χρήστες, με την έγκριση του γονέα ή κηδεμόνα.

Πιο συγκεκριμένα, αν και ήδη αρκετά παιδιά κάτω των 13 ετών -που είναι το ηλικιακό όριο που έχει θέσει το κοινωνικό δίκτυο- διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, εξαιτίας της δυσκολίας να ελεγχθεί η πραγματική τους ηλικία, δημοσιεύτηκε σήμερα μία ευρεσιτεχνία, η οποία περιγράφει ένα πατενταρισμένο σύστημα που θα επιτρέπει στους γονείς να εγκρίνουν και να εποπτεύουν τους λογαριασμούς που θα ανοίγουν τα παιδιά τους στο Facebook.

Έτσι, σύμφωνα με το σύστημα που ετοιμάζεται να λανσάρει το Facebook, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους, καθώς και την σχέση τους με το παιδί πριν επιτραπεί η δημιουργία του λογαριασμού ενός παιδιού.

Στη συνέχεια, μετά τη δημιουργία λογαριασμού, οι γονείς θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία γονικού ελέγχου, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, την έγκριση αιτημάτων φιλίας και εφαρμογές τρίτων και παιχνίδια όπως το Farmville και το Candy Crush.

Μάλιστα, οι παιδικοί λογαριασμοί θα διέπονται από αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και θα απαιτούν την έγκριση γονέα για τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι προτού κυκλοφορήσει το «Facebook για παιδιά» θα πρέπει να λάβει μια σειρά από εγκρίσεις από κυβερνητικούς οργανισμούς προστασίας ανηλίκων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …