Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩ . Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας
Το Facebook, η Google, η Microsoft, το Twitter και η Yahoo ανακοίνωναν επίσημα ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ανίχνευση και το μπλοκάρισμα εικόνων παιδικής πορνογραφίας.
Οι πέντε εταιρείες συνεργάζονται με τη Internet Watch Foundation (IWF), η οποία θα παρέχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων εικόνων παιδικής πορνογραφίας που έχει συλλέξει.
Χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τεχνικούς της Google, σε συνεργασία με τη Microsoft, οι εταιρείες θα πρέπει θα σκανάρουν το ψηφιακό αποτύπωμα κάθε εικόνας και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με την βάση δεδομένων της IWF.
Έτσι θα μπορούν να αποτρέπουν τους τους χρήστες να ανεβάζουν και να μοιράζονται τέτοιες φωτογραφίες.
Το ψηφιακό αποτύπωμα, που συνήθως αναφέρομε και σαν hash, ή τιμή κατακερματισμού, είναι μοναδικό για κάθε εικόνα και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τις προαναφερθείσες εταιρείες για να επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων να αναφέρουν κακή χρήση του περιεχόμενού τους στο Web.
Τώρα, η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από RIAA και την MPAA θα αξιοποιηθεί για την καλύτερη καταπολέμηση χρηστών που κατακλύζουν καθημερινά το Web με εικόνες κακοποιημένων παιδιών.
Προς το παρόν έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους μόνο οι πέντε εταιρείες για την εφαρμογή του εν λόγω συστήματος, αλλά σύντομα μάλλον θα ενταχθούν και άλλες.
Μαζί με τις πέντε εταιρείες που αναφέραμε σαν μέλη της Internet Watch Foundation, είναι και η Apple, η AOL, η Cisco, η Dropbox, η GoDaddy, η OpenDNS, η Sophos, η Symantec, η Tumblr, και πολλές άλλες.
Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι η εν λόγω τεχνική θα παρουσιάσει αποτελέσματα μόνο στον επιφανειακό ιστό, και όχι στο Dark Net που είναι και το μέρος που ξεκινάει το πρόβλημα.
Έτσι θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η εν λόγω κίνηση από τις μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες είναι μάλλον μια πράξη εντυπωσιασμού για να αποκομίσουν τα εύσημα, καθώς το πρόβλημα δεν θα λυθεί.
Iguru.Gr
Δείτε Ακόμα :
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ