Στήνουν κομπίνες μέσω Facebook και εξαπατούν ανυποψίαστους χρήστες

1005

Facebook-Logo-3D-Laptop-Wallpapers

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

«Συγχαρητήρια! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το όνομά σας εμφανίζεται στην προώθηση λαχείου του Facebook για τον μήνα και δίνουμε το συνολικό ποσό των 750.000 ευρώ».

 Αυτά -και άλλα πολλά- διαφημίζουν επιτήδειοι οι οποίοι, μέσω μαζικής αποστολής emails σε ανυποψίαστους πολίτες, τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» με απώτερο σκοπό, φυσικά, το κέρδος.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του zoulga.gr, το κόλπο είναι παλιό και γνωστό. Διάφοροι, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότεροι συμπολίτες μας, μοιράζουν δήθεν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ζητώντας ως αντάλλαγμα από τα θύματά τους 600-1.000 δολάρια ΗΠΑ. Πολλοί από τους αποδέκτες των μηνυμάτων πείθονται, με αποτέλεσμα να χάνουν τα χρήματα τους και να περιμένουν (άδικα) να εισπράξουν το χρηματικό ποσό που -υποτίθεται ότι- κέρδισαν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του κ. Σταύρου, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ενημερώθηκε μέσω email ότι κέρδισε 750.000 δολάρια, καθώς το όνομά του επιλέχτηκε, σύμφωνα με το μήνυμα, από τον ίδιο τον ιδρυτή του Facebook, τον Mark Zuckerberg!

«Συγχαρητήρια! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το όνομά σας εμφανίζεται στην προώθηση λαχείου FACEBOOK και MICROSOFT για τον μήνα και δίνουμε το συνολικό ποσό των 750.000 USD στους νικητές μας. Το όνομά σας επιλέχτηκε σε μια λοταρία που έγινε χθες, έτσι χρειαζόμαστε γρήγορη απάντησή σας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την παράδοση του ταμείου σας. Το όνομά σας επιλέχτηκε από τον κ. Mark Zuckerberg. Σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα πληρωμής με το πλήρες όνομα και τη διεύθυνσή σας στο e-mail παρακάτω, έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει για να παραδώσει τα χρήματά σας» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στο email.

Η… λυπητερή

Ο κ. Σταύρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αποστολέα και έστειλε email στη διεύθυνση που αναγράφονταν στο μήνυμα, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που (δεν) κέρδισε.
Τότε, μέσω νέου email, πληροφορήθηκε ότι για να εισπράξει το ποσό θα πρέπει πρώτα να καταθέσει 680 δολάρια σε έναν λογαριασμό ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Φυσικά, επρόκειτο για απάτη…
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για παγίδες μέσω διαδικτύου, τις οποίες κάποιοι «πατάνε» και άλλοι τις προσπερνάνε. Πάντως, η έρευνα της αστυνομίας είναι συνεχής για τέτοιου είδους απάτες.

«Μοίραζαν» κονσόλες

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες κοινωνικών δικτύων. Πρόσφατα, μάλιστα, ένα νέο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του…
Αρκετοί θα ήθελαν να είχαν μια κονσόλα Xbox One, πόσο μάλλον να την αποκτήσουν δωρεάν. Σε αυτό επένδυσαν κάποιοι που σκέφτηκαν να δημιουργήσουν έναν διαγωνισμό στο Facebook ο οποίος υπόσχεται κονσόλες Xbox One δωρεάν σε 180 «τυχερούς χρήστες». Στη φωτογραφία που συνόδευε τη δημοσίευση παρουσιάζονταν ένας σωρός από κονσόλες, οι οποίες όμως δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με τον διαγωνισμό.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, οι εμπνευστές της διαφήμισης αποσκοπούσαν στο να συλλέξουν «Likes» για τη σελίδα τους, ώστε να την κάνουν πιο γνωστή…

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα τελευταία άρθρα της σελίδας πατώντας ΕΔΩ

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .