[ΠΡΟΣΟΧΗ] Και νέα απάτη στο Facebook : Ο λογαριασμός σας θα κλείσει 18 Μαΐου

38

viral_facebook_scams_640x360

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Αν κάποια στιγμή δείτε οποιαδήποτε δημοσίευση στο Facebook σας , ή σε κάποιο προσωπικό μήνυμα  που έχει σαν τίτλο «Προσοχή ! Facebook Προειδοποίηση ασφαλείας ! Κάντε το αυτό πριν ο λογαριασμός σας απενεργοποιηθεί» και προτρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας απλά αγνοήστε το . Είναι άλλη μία απάτη στο Faceboοk 

Το Faceboοk έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, αφού τώρα πια απαριθμεί περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες του. Έτσι αποτελεί ιδανικό μέρος για τους απατεώνες που αναζητούν θύματα.

Ο Jovi Umawing από την Malwarebytes ( http://blog.malwarebytes.org/fraud-scam/2014/05/facebook-may-18-deactivation-scam/ ) ανακάλυψε μια δημοσίευση απάτη που υποστηρίζει “οτι ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί αν δεν ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες .

Οι κακόβουλες δημοσιεύσεις υποτίθεται ότι έρχονται από το Faceboοk και μάλιστα μερικές από αυτές από τον ίδιο τον CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Mark Zuckerberg . Στη παρακάτω φωτογραφία αν προσέξετε καλά θα παρατηρήσετε ότι αυτοί που ακολουθούν τον Mark είναι μόνο γύρω στους 3000.

 

fake-zuck

 

Σε μια αναζήτηση που κάναμε είδαμε οτι η παλιά σελίδα έχει διαγραφεί και έχει ανοίξει άλλη με σκοπό να εξαπατήσει τους χρήστες

2014-05-06 23_50_20-FbCeo Mark Zuckerberg

 

facebook-scam

 

Καμία σχέση βέβαια με τον πραγματικό που έχει πάνω από 27 εκατομμύρια followers 

 

fb-mark

Η απάτη «το Faceboοk θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας» έχει σχεδιαστεί για να διαδίδει αυτόματα την κακόβουλη δημοσίευση στους φίλους σας , που τους κάνει tag στην δημοσίευση και να ακολουθήσουν ψεύτικους λογαριασμούς .

Το click farming και το like farming είναι γνωστές τεχνικές των απατεώνων για να συλλέγουν clicks και likes τα οποία μεταφράζουν σε χρήματα.

Όταν ένας λογαριασμός του Facebook πχ, συλέξει αρκετά likes, μπορούν να τον πωλήσουν σε εταιρείες προώθησης προϊόντων.

Ο Jovi Umawing της Malwarebytes αναφέρει: αν δείτε μια οποιαδήποτε διευθυνση , σε τέτοια μηνύματα, ακόμα και αν προέρχεται από την καλύτερη φίλη σας, μην κάνετε κλικ ή like.

Κάνοντας κλικ η Like βοηθάτε τους απατεώνες να να συλλέγουν clicks και likes τα οποία μεταφράζουν σε χρήματα.

«Ανέφερα το ψεύτικο προφίλ στο Facebook και ενθάρρυνα τους φίλους μου να κάνουν το ίδιο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είμαι ο μόνος που ζήτησα από την ιστοσελίδα να διαγράψει τον ψεύτικο λογαριασμό» λεει το μηνυμα απάτη .

Την προσοχή σας λοιπόν !!!

Πηγη : iguru.gr

 

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ