Facebook : Προσπαθεί να χτυπήσει το Zoom με το Messenger Rooms

2962

Το Facebook αποκάλυψε την απάντησή του στην τρελή ανάπτυξη του Zoom. Φέρνει το Messenger Room με απεριόριστες κλήσεις και τηλεδιασκέψεις έως 50 άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι . Πατήστε στην φώτο
Η Audax Cybersecurity, είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής με κύριο αντικείμενο την προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (Ασφάλεια Πληροφοριών και Δικτύων – Information Security Services).

Το Facebook παρουσίασε τη νέα δωρεάν εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Messenger Rooms, η οποία επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ζωή μας κινείται γύρω από την πανδημία του covid-19. Άλλοι έχουν χάσει χρήματα και άλλοι έχουν βρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν. Αυτό συμβαίνει και με το Zoom που είδε την επισκεψιμότητα του να εκτοξεύεται κυριολεκτικά, παρόλα τα προβλήματά του. Δίνοντας στην δωρεάν υπηρεσία του δυνατότητες για απεριόριστες κλήσεις, απεριόριστο χρόνο και ομάδες 100 ατόμων “τάπωσε” όλους τους αντιπάλους του.

Το Facebook διαθέτει αντίστοιχη υπηρεσία, αλλά είναι περιορισμένη τόσο στον συνολικό αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να συμμετέχουν, όσο και στην απαίτησή του να έχουν όλοι λογαριασμό στο Facebook. Αυτό αλλάζει με το Messenger Rooms.

Φαίνεται ότι το Facebook αποφάσισε, έστω και στην μέση της πανδημίας, να χτυπήσει το Zoom και έτσι φέρνει το Messenger Rooms με δυνατότητα να φιλοξενήσετε συνομιλίες βίντεο έως και 50 ατόμων. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook μπορούν να συμμετάσχουν, αφού μπορούν πλέον να λάβουν έναν σύνδεσμο για το “Δωμάτιο” που έχετε δημιουργήσει. Με ένα κλικ μπορούν στη συνέχεια να συμμετάσχουν στη συνομιλία, όπως και με το ζουμ. Επίσης το Messenger Rooms δεν έχει κανένα χρονικό όριο.

Εάν συμμετάσχετε σε μια αίθουσα μέσω της εφαρμογής Messenger Rooms, τότε μπορείτε να παίξετε με AR εφέ και νέες λειτουργίες, όπως φόντο της αρεσκείας σας και φωτισμό διάθεσης. Ο δημιουργός ενός δωματίου επιλέγει ποιος μπορεί να δει και να συμμετάσχει σε αυτό και μπορεί να αφαιρέσει οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή, καθώς και να κλειδώσει το δωμάτιο εάν δεν θέλει να εισέλθει κανένας άλλος. Και φυσικά μπορείτε να αφήσετε ένα δωμάτιο όποτε θέλετε. Τα δωμάτια που δημιουργείτε μέσω μιας Ομάδας Facebook είναι ανοιχτά από προεπιλογή στα μέλη αυτής της Ομάδας.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους-προσκλήσεις (links), που θα επιτρέπουν σε μη χρήστες να συμμετέχουν στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms μέσω του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser), είτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή τους είτε σε φορητή συσκευή ή «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουν» στη συσκευή τους κάποια ειδική εφαρμογή ή να δημιουργήσουν κάποιο λογαριασμό.

Η λειτουργία “Δωμάτια” δεν είναι κρυπτογραφημένη από άκρη σε άκρο, επειδή “υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις” για την παροχή τέτοιας κρυπτογράφησης για βιντεοκλήσεις με μεγάλες ομάδες ατόμων. Ωστόσο, το Facebook λέει ότι εργάζεται σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση για το μέλλον. Εν τω μεταξύ, το περιεχόμενο του δωματίου είναι κρυπτογραφημένο μεταξύ των συμμετεχόντων και των διακομιστών του Facebook. Η εταιρεία υπόσχεται (!!) επίσης ότι δεν παρακολουθεί ή δεν ακούει τις κλήσεις ήχου ή βίντεο.

Οι χρήστες θα μπορούν να «μπαινοβγαίνουν» στο «δωμάτιο» της βιντεοδιάσκεψης, ενώ δεν θα υπάρχει επίσης περιορισμός χρόνου στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms. Αν θέλουν οι χρήστες, θα μπορούν να κρατούν «ιδιωτική» τη βιντεοδιάσκεψή τους.   Το Facebook διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπορούν να «τρυπώσουν» απρόσκλητοι ενοχλητικοί στις βιντεοδιασκέψεις, κάτι που έχει στιγματίσει το Zoom , η λεγόμενη πρακτική του «zoombombing» . Σε πρώτη φάση τα video-chats δεν θα είναι πάντως πλήρως κρυπτογραφημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί μελλοντικά.   Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο άμεσα από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς επίσης και από το Messenger, ενώ στο μέλλον η δυνατότητα πρόσβασης θα διευρυνθεί σε Instagram και WhatsApp, που ανήκουν επίσης στην «οικογένεια» του Facebook. Το τελευταίο έκανε γνωστό ότι σήμερα περισσότεροι από 700 εκατομμύρια λογαριασμοί συμμετέχουν καθημερινά σε κλήσεις μέσω των εφαρμογών Messenger και WhatsApp.

Η εταιρεία σχεδιάζει -ταυτόχρονα με το Messenger Rooms- την επέκταση των ομαδικών βιντεοκλήσεων (με τη συμμετοχή έως οκτώ μόνο ατόμων αντί τεσσάρων έως τώρα) εντός του WhatsApp, το οποίο έχει περισσότερους χρήστες από το Messenger.  

Η νέα εφαρμογή Messenger Rooms, που δοκιμάστηκε αρχικά στην Αργεντινή και στην Πολωνία, θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, μέχρι να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters

Εκτός από το Zoom, που έχει γίνει το εργαλείο προτίμησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ξεπερνώντας τους 300 εκατομμύρια χρήστες, σημαντική ανάπτυξη λόγω κορωνοϊού γνωρίζουν και οι ανάλογες πλατφόρμες άλλων εταιριών, όπως Microsoft Teams η οποία εταιρεία προ ημερών παρουσίασε επίσης το νέο Meet Now για το Skype , Cisco Webex και Google Meet.

Το Messenger Rooms θα επεκταθεί παγκοσμίως “τις επόμενες εβδομάδες”.

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .