Το Facebook Messenger επιτρέπει τις μυστικές συνομιλίες

1451

1028507_facebook-messenger-encryption1-png

Το Facebook έχει ξεδιπλώσει μία end-to-end κρυπτογράφηση για όλους τους 900 εκατομμύρια χρήστες του Messenger, ώστε οι συνομιλίες σας να μην παρακολουθούνται από τρίτους. Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό δεν είναι και τόσο εύχρηστο όσο θα έπρεπε να είναι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τη λειτουργία των «μυστικών συνομιλιών» για κάθε σας συνομιλία, όπως επίσης πρέπει και οι δύο συμμετέχοντες να έχουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής εγκατεστημένη για να μπορέσει να λειτουργήσει.

secret-conversations-543x480

Επιπλέον, η κρυπτογράφηση δεν είναι διαθέσιμη για ομαδικές συνομιλίες και δεν υποστηρίζει εικόνες GIF και βίντεο (εικόνες και αυτοκόλλητα δουλεύουν μια χαρά, όμως).

Για να το ενεργοποιήσετε, χρειάζεται να πατήσετε το νέο κουμπί της συνομιλίας και μετά πατάτε «μυστική». Θα δείτε τη γραμμή του μενού να γίνεται μαύρη. Επιλέξτε τον παραλήπτη για να ξεκινήσετε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία.

Για τις τρέχουσες συνομιλίες, μπορείτε να πατήσετε το όνομα του παραλήπτη ή το κουμπί «i» στο πάνω μέρος της οθόνης σας και μετά πιέστε «Μυστική Συνομιλία» για να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση.

Το πρόβλημα είναι, ότι για να λειτουργήσουν οι μυστικές συνομιλίες του Messenger χρειάζεται οι χρήστες να γνωρίζουν γι ‘αυτό, οπότε δεν είναι πραγματική λύση ακόμα. Το Facebook μπορεί να έχει ενημερώσει το λογισμικό του, αλλά πρέπει πρώτα να διαφυλάξει τα δικαιώματα των χρηστών σε όλο τον κόσμο, αν πραγματικά νοιάζεται να προσφέρει ένα ασφαλές εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων.

 

Πηγή άρθρου : socialmedialife.gr

ΦΩΤΟ

msg5

msg4

msg3

 

msg2

msg1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .