Facebook Messenger – Δυνατότητα πραγματοποίησης βίντεο-κλήσεων και στην Ελλάδα

914

messenger-video-call1

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε την ενίσχυση της αυτόνομης εφαρμογής Facebook Messenger με δωρεάν κλήσεις βίντεο. Τη κυκλοφορία του νέου προϊόντος για το Facebook πραγματοποίησαν οι Stan Chudnovsky, Head of Product της εφαρμογής Messenger και ο Param Reddy, Engineering Manager.

«Οι κλήσεις βίντεο στο Messenger έρχονται από σήμερα για τους χρήστες του iOS και του Android στο Βέλγιο, τον Καναδά, την Κροατία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Λάος, τη Λιθουανία, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, το Ομάν, την Πολωνία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ , και την Ουρουγουάη,»

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Facebook Messenger Stan Chudnovsky και ο τεχνικός διευθυντής Param Reddy έγραψαν στην ανακοίνωση:«Θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες κατά τους προσεχείς μήνες.»

Τα Android και iOS app stores δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί με το νέο χαρακτηριστικό.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία φαίνεται να έχει νόημα όταν σκέφτεστε για την αυξανόμενη εστίαση του Facebook στην αυτόνομη εφαρμογή Messenger. Τον περασμένο μήνα, στο συνέδριο προγραμματιστών F8, το Facebook αποκάλυψε τη νέα Πλατφόρμα του Messenger, και λίγο αργότερα ανακοίνωσε και το πρώτο Web client της εφαρμογής.

messenger-video-call1

facebook-messenger-video-call

Η δυνατότητα να βλέπετε face-to-face τους φίλους σας σε μία πιο ζωντανή επικοινωνία είναι πλέον δυνατή, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε μία βιντεοσυνομιλία με ενα μόνο tap. Μπορείτε μάλιστα να καλέσετε τους φίλους σας, ακόμη κι αν διαθέτετε smartphones διαφορετικής πλατφόρμας (π.χ. εσείς iOS και ο φίλος σας Android).

Η υποστήριξη video-calling στον Messenger ξεκινάει από σήμερα σε χρήστες iOS και Android σε 18 χώρες στις οποίες έχουμε την τύχη να συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης πατώντας ΕΔΩ

Πηγή : Iguru.gr

Πηγή : Facebook NewsRoom

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Δημιουργός του Safer-Internet.gr. Ασχολούμαι με το διαδίκτυο από το 1996, έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξή του από τα πρώτα του στάδια έως τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Η πολυετής αυτή εμπειρία μου έχει δώσει τη δυνατότητα να γνωρίζω σε βάθος τόσο τις δυνατότητες όσο και τους κινδύνους που αυτό κρύβει. Το 2013 δημιούργησα το Safer-Internet.gr, με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και προστασία των χρηστών από διαδικτυακές απειλές. Μέσα από συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση της επικαιρότητας, παρέχω αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για απάτες, phishing, παραπληροφόρηση και επικίνδυνες πρακτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον χώρο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων από το 2010 και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ηλεκτρολόγος συντήρησης σε μία από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες της Μυκόνου. Η εμπειρία μου περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και διαχείριση συστημάτων πυρανίχνευσης, συναγερμών, φωτισμών ασφαλείας, hotel access και αυτοματισμών. Διατηρώ έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, με ενασχόληση στην κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων, καθώς και στην ασφάλεια των Social Media, συνδυάζοντας τεχνική γνώση με πρακτική εφαρμογή. Στον ελεύθερο χρόνο μου δραστηριοποιούμαι ενεργά στον Προσκοπισμό εδώ και 25 χρόνια. Είμαι βαθμοφόρος και Υπαρχηγός Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας, συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσα από αξίες όπως η υπευθυνότητα, η συνεργασία και η προσφορά. Η φιλοσοφία μου είναι απλή: η σωστή ενημέρωση αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο.