Facebook : Νέο εργαλείο θα σας δείχνει αν κάποιος προσπαθεί να παραβιάσει το λογαριασμό σας

1452

Το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε την Τετάρτη ένα νέο χαρακτηριστικό ασφάλειας που σας επιτρέπει να δείτε μια λίστα πρόσφατων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από το Facebook.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μία νέα λειτουργία που θα βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν και να προστατεύονται από κακόβουλες προσπάθειες πρόσβασης στο λογαριασμό τους θα εγκαινιάσει σύντομα το Facebook.

Το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε την Τετάρτη ένα νέο χαρακτηριστικό ασφάλειας που σας επιτρέπει να δείτε μια λίστα πρόσφατων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από το Facebook.

Οι χάκερ συχνά στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταμφιεσμένα ως μηνύματα από εταιρείες όπως το Facebook για να εξαπατήσουν τους χρήστες να τους δώσουν τα στοιχεία σύνδεσης τους όπως email και κωδικό  πρόσβασης . Η τακτική αυτη ονομάζεται phishing, και είναι μια είναι ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο ‘θύτης’ υποδύεται μία αξιόπιστη πηγή , καταχρώμενος την ελλιπή προστασία που παρέχουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία , και την άγνοια του χρήστη – θύματος , με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων , όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί .

Ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων έχει αρχίσει να καταγράφει κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας έχει στείλει «πρόσφατα» στο μενού «Ρυθμίσεις» του Facebook , στην καρτέλα «Ασφάλεια και Σύνδεση» και στο κατω μέρος «Δείτε πρόσφατα email από το Facebook»

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν εάν έλαβαν μήνυμα από το Facebook πηγαίνοντας στο «Εμφάνιση πρόσφατων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook» στο κάτω μέρος της σελίδας «Ασφάλεια και σύνδεση».

Αυτό σημαίνει πώς αν έχουν λάβει κάποιο spam που ισχυρίζεται ότι είναι από το Facebook και τους ζητά προσωπικές πληροφορίες,όπως οι κωδικοί τους, θα μπορούν να ελέγξουν μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό εάν πρόκειται για γνήσιο ή για απάτη μέσω της προαναφερθείσας λίστας. Αν το μήνυμα είναι ψευδές, δεν θα υπάρχει εκεί.

Το Facebookmail.com είναι μια συνηθισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία χρησιμοποιεί το Facebook για την αποστολή ειδοποιήσεων όταν εντοπίζετε κάποια προσπάθεια παραβίασης λογαριασμού ή αλλαγή κωδικού πρόσβασης , τονίζει η εταιρεία.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν έχετε λάβει ένα αυθεντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook μπορείτε πλέον να ελέγξετε την αυθεντικότητά του επισκεπτόμενοι την σελίδα facebook.com/settings και στη συνέχεια τη λίστα μηνυμάτων που σας έχουν αποσταλεί πρόσφατα.

Το εργαλείο χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό από το Facebook αφού οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι σε θέση να αποκρύψουν έξυπνα τις διευθύνσεις των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν τις παραποιήσουν ώστε να μοιάζουν με επίσημα μηνύματα νόμιμων εταιρειών.

Για επιπλέον ασφάλεια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και τα «Εισερχόμενα υποστήριξης» από τις ρυθμίσεις.

Στα εισερχόμενα υποστήριξης μπορούν να:

  • Ενημερωθούν για τα στοιχεία που έχουν αναφέρει
  • Ελέγξουν αν έχουν μηνύματα από την ομάδα βοήθειας και να απαντήσουν
  • Δουν σημαντικά μηνύματα για το λογαριασμό τους

Διαβάστε ακόμα :

Έλαβα ένα ύποπτο email ή μήνυμα που φαίνεται ότι προέρχεται από το Facebook.

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .