Facebook τώρα : Προσοχή κακόβουλες δημοσιεύσεις

1147

2015-06-08 23_52_11-virus1.jpg (JPEG Image, 460 × 276 pixels)

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Τις τελευταίες ώρες το Facebook έχει γεμίσει με κακόβουλα μηνύματα, που προβάλουν υποτιθέμενα ακατάλληλα βίντεο για να δελεάσουν περισσότερους χρήστες να τα ανοίξουν.

2015-06-08 22_58_51-(1) Στέφανος

Τα μηνύματα έρχονται με δημοσιεύσεις στα timelines ανύποπτων χρηστών που έχει προστεθεί το όνομα τους στην κακόβουλη δημοσίευση. Όλο αυτό ξεκινάει από κάποιον χρήστη που έχει ήδη μολυνθεί και εξαπλώνεται καθώς όλο και περισσότεροι προσπαθούν να δουν τα «ακατάλληλα» βίντεο, που φυσικά δεν υπάρχουν.

Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να δει το βίντεο, οι απατεώνες θα τον οδηγήσουν σε μια ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι μοιάζει με το YouTube.

fake-youtube

Αν κάποιος πατήσει το Play, το βίντεο δεν θα ξεκινήσει, αλλά θα του ζητηθεί να κάνει εγκατάσταση κάποιο αρχείο που λείπει για να εμφανιστεί το επίμαχο βίντεο.

Αν κάνει την εγκατάσταση, το κακόβουλο λογισμικό, θα εξαπλωθεί στον υπολογιστή του, και θα αρχίσει να κάνει μόνο του δημοσιεύσεις με τον λογαριασμό του θύματος.

Σε κάθε δημοσίευση θα προσθέτει και tags από 19 άτομα, ούτως ώστε να το δούν όσο γίνεται περισσότεροι.

Αν δείτε κάποιο μήνυμα στον «τοίχο» σας μην κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που περιέχει.

Αν ήδη κάνατε, ξεσυνδεθείτε από το Internet και σκανάρετε τον υπολογιστή σας με κάποιο αξιόπιστο και ενημερωμένο antivirus.

Αν συνδεθείτε και το πρόβλημα συνεχίζει, ελέγξτε το αρχείο host μέσα από το system32 των Windows, γιατί το κακόβουλο λογισμικό μάλλον το έχει αλλάξει.

Το αυθεντικό αρχείο θα το βρείτε από το link στο τέλος της δημοσίευσης. Ελέγξτε τα δύο host files, αν το δικό σας είναι διαφορετικό αλλάξτε το όπως δείχνει η Microsoft.

Όταν τελειώσετε σκανάρετε και πάλι τον υπολογιστή σας.

 

Host file Windows 8-8.1

Host file Windows 7 φτιάξτε το αυτόματα με το fixit

Scan με το παρακάτω πρόγραμμα

AdwCleaner

Επίσης σκανάρισμα με το antivirus του αφού σιγουρευτεί πως εγκαταστάθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις.

Μερικά tips θα βρείτε και εδώ

Iguru.Gr

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .