Αρχική » Social Media » Facebook » Νέος ιός στο Facebook με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών

Νέος ιός στο Facebook με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών

zax

Μία νέα προσπάθεια εξαπάτησης χρηστών εμφανίστηκε στο Facebook. Το μήνυμα εμφανίζεται στον τοιχο του θύματος προτρέποντας τους φίλους του να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο.

1

Την ανάρτηση θα την δείτε κάπως έτσι

zax

Το θύμα καλείται να κάνει κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί σε  μια υποτιθέμενη σελίδα του YouTube.:

2

Αν χρησιμοποιείτε Firefox, ή Chrome, δεν θα μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στην κακόβουλη ιστοσελίδα, καθώς οι browsers θα σας προστατέψουν με προειδοποιητικά παράθυρα.

Chromephish

firefox-phishing-page

 

Προσοχή! αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, καθώς ο browser της Microsoft δεν εμφανίζει καμιά προειδοποίηση. Αν την ανοίξετε προσέξετε εκεί που αναγράφονται οι διευθύνσεις URL του browser σας. Το link που αναγράφεται δεν έχει καμία σχέση με τα links του YouToube.

Ο κακόβουλος σύνδεσμος υπόσχεται ένα xxx βίντεο της «Z.N.» με τίτλο «Z.N. Private Video.»Δεν δίνουμε το όνομα καθώς η ΖΝ φαίνεται να υπάρχει σαν αληθινό προφίλ  στο Faceboοk, και φυσικά έχει προσβληθεί από ιό.

Το ψεύτικο βίντεο δείχνει ότι ανέβηκε σήμερα και η περιγραφή του βίντεο αναφέρει:

3

phishing-video

 

Το υποτιθέμενο βίντεο δείχνει να μην λειτουργεί αναφέροντας ότι η έκδοση του Video Player είναι παλιά, και σας καλεί να την ενημερώσετε. Αν κάποιος κάνει το λάθος και πατήσει στο «Upgrade Now» εγκαθιστά τον ιό στον υπολογιστή του.

Αν είστε ήδη θύμα αυτής της επίθεσης, για αρχή διαγράψτε όλα τα μηνύματα από το προφίλ σας – τοίχο σας  για να μην εξαπλωθεί ο ιός, αναζητήστε στις εφαρμογές του Faceboοk και αφαιρέστε την κακόβουλη εφαρμογή που δημοσιεύει τα μηνύματα και σκανάρετε όλο το σύστημα σας με ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο anti-virus.

Πηγή : Iguru.gr

 

 

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …