Αρχική » Social Media » Facebook » Το Facebook θα στέλνει ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας

Το Facebook θα στέλνει ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας

fb

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το Facebook στην προσπάθεια του να κρατήσει τους χρήστες του ασφαλείς, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα την αποστολή κοινοποιήσεων στους λογαριασμούς τους οποίους υποψιάζεται είτε ότι έχουν παραβιαστεί από κάποιον (ακόμα και από την Κυβέρνηση) είτε ότι κάποιος προσπαθεί να τους παραβιάσει.

Οι νέες προσθήκες για την ασφάλεια του λογαριασμού σας ανακοινωθήκαν στο blog της εταιρείας.

Σε ένα blog post σχετικά με προφυλάξεις ασφαλείας , το Facebook λέει ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και για αυτό:

Και ενώ έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση των λογαριασμών που πιστεύουμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να στέλνουμε αυτή την πρόσθετη προειδοποίηση, αν έχουμε μια έντονη υποψία ότι μια επίθεση πιθανά είναι χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση.

Το κάνουμε αυτό επειδή αυτοί οι τύποι επιθέσεων τείνουν να είναι πιο προηγμένοι και επικίνδυνοι από όλους τους άλλους και για να παροτρύνουμε τους πληγέντες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους.

Το μήνυμα που θα εμφανίζεται θα είναι όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα

fb

Το Facebοοk σημειώνει επίσης ότι οι εν λόγω κοινοποιήσεις δεν σημαίνουν ότι έχει παραβιαστεί όλη η ιστοσελίδα στο σύνολό της.

Έτσι ας ελπίσουμε ότι δεν θα δείτε ποτέ μία τέτοια κοινοποίηση, αλλά αν δείτε, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε επιτέλους τον κωδικό πρόσβασης που είχατε από τότε που ανοίξατε τον λογαριασμό σας.

 

Πηγή άρθρου

Iguru.Gr

Δείτε Ακόμα  :

Ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Bitdefender Greece : Μάθετε πώς να προστατεύεστε από τα Fake News

Η διαδικτυακή παραπληροφόρηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο έχουμε ευθύνη όλοι, πυροδοτώντας το άθελά …