Νέα απάτη στοχεύει χρήστες του Facebook με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

1553

PHISHIN

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν δημιουργήσει μια νέα απάτη phishing που στοχεύει χρήστες του Facebook και αποσκοπεί σε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών οικονομικού χαρακτήρα.

forbidden-content-facebook-phishing-scam-2 (1)

Tέτοιου τύπου απάτες στηρίζονται στην αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων που προειδοποιούν τους παραλήπτες ότι ο λογαριασμός τους θα κλείσει οριστικά, εάν δεν επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου ασφάλειας. Συχνά μάλιστα οι απαταιώνες επικαλούνται ότι “η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μέρος της πολιτικής του κοινωνικού δικτύου για την επικύρωση των  χρηστών του, λόγω των πολλών ψεύτικων προφίλ που υπάρχουν στην ιστοσελίδα”.

Σύμφωνα με το Ηoax Slayer, έχει εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή της απάτης, όπου οι απατεώνες ενημερώνουν το εκάστοτε θύμα οτι έχει εντοπιστεί απαγορευμένο περιεχόμενο και ύποπτη δραστηριότητα στο προφίλ του. Στη συνέχεια το θύμα καλείται να μεταβεί σε έναν σύνδεσμο και να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας, με σκοπό την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων, των στοιχείων πρόσβασης ή ακόμη και των στοιχείων της χρεώστικης/πιστωτικής του κάρτας.

Μια από τις πλάστες φόρμες που το θύμα καλείται να συμπληρώσει ως μέρος της υποτιθέμενης διαδικασίας ταυτοποίησης, απαιτεί στοιχεία όπως το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης, τον κωδικό του facebook, την ερώτηση ασφαλείας και την απάντηση της. Η άλλη φόρμα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για να συγκεντρώνει στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, όπως τον αριθμό, τον τύπο, την ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο αριθμό CVV της κάρτας. Όλες αυτές οι πληροφοριές είναι πολύ ευαίσθητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για παράνομες συναλλαγές στο όνομα του θύματος.

Hoax-Slayer SecNews

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .