Αρχική » Social Media » Facebook » Απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος στοχεύει τους χρήστες του facebook

Απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος στοχεύει τους χρήστες του facebook

Facebook-Logo-3D-Laptop-Wallpapers

 

Επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ του διαχειριστη της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα απάτη phishing, η οποία στοχεύει τους χρήστες του Facebook, και αποσκοπεί όχι μόνο στην υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών τους, αλλά και των email τους.

Η απάτη βασίζεται στην αποστολή spam μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία περιέχουν συνδέσμους – links – που οδηγούν σε μια ψεύτικη σελίδα του Facebook. Εκεί, τα υποψήφια θύματα ενημερώνονται ότι ο λογαριασμός τους στο κοινωνικό δίκτυο έχει απενεργοποιηθεί.

Facebook-Scam-750x516

 

 

Για την «επαλήθευση» των στοιχείων των λογαριασμών τους, οι χρήστες πρέπει να συμπληρώσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στο Facebook, μαζί με τον κωδικό τους πρόσβασης.

Ωστόσο, οι κυβερνοεγκληματίες δεν σταματούν εκεί, και ζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία πρόσβασης των email accounts των χρηστών, την ημερομηνία γέννησης, ερώτηση και απάντηση ασφαλείας, καθώς και χώρα καταγωγής.

Οι απατεώνες, αφού λάβουν τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία δεν απαιτούνται φυσικά για την επανενεργοποίηση ενός λογαριασμού, κατευθύνουν τα θύματα σε μια ακόμη σελίδα ζητώντας λεπτομέρειες σχετικά με τις κάρτες πληρωμής τους, με το πρόσχημα της αγοράς FacebookCredits.

 

Facebook-scam-2-1024x697

Η Malwarebytes αναφέρει ότι η Google έχει ήδη θέσει την ιστοσελίδα phishing στη μαύρη λίστα, όμως η πρόσβαση σε αυτή δεν περιορίζεται από όλους τους web browsers και οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να πέφτουν θύματα της συγκεκριμένης απάτης.

Πηγή : SecNews.gr

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …