Αρχική » Social Media » Facebook » Facebook Scam Alert ( απάτη ) , Δωρεάν μπότες UGG

Facebook Scam Alert ( απάτη ) , Δωρεάν μπότες UGG

ugg-browser-extension

Νέα προειδοποίηση για τους χρήστες του  Facebook μετά την εμφάνιση νέων δημοσιεύσεων που υπόσχονται δωρεάν μπότες UGG.

Το νέο Scam έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ανυποψίαστους χρήστες σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα που φιλοξενεί plugins προγραμμάτων περιήγησης.

Σύμφωνα με το Facecrooks, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές αυτής της απάτης που εμφανίστηκε σήμερα στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία από τις παραλλαγές της, αναφέρει : “Για να γιορτάσουμε το χειμώνα, δίνουμε δωρεάν μπότες για όλους τους χρήστες του facebook ! Εγγραφείτε τώρα [link]. ”

Εκείνοι που πέφτουν στην παγίδα και κάνουν κλικ στο σύνδεσμο οδηγούνται σε μία ιστοσελίδα, που τους προτρέπει να εγκαταστήσουν ένα plugin στο πρόγραμμα περιήγησης τους. Αν το εγκαταστήσουν οι εγκληματίες που είναι πίσω από το Scam θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των θυμάτων από όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται, αλλά θα μπορούν και να διαχειριστούν τις εφαρμογές που έχουν εγκατεστημένες στον μολυσμένο υπολογιστή.

Εάν είστε ήδη θύμα αυτής της απάτης, αλλάξετε άμεσα τον κωδικό σας στο Facebook, και όχι μόνο στο Facebook. Αφαιρέστε τυχόν ύποπτες εφαρμογές και plugins που έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Copyright © iGuRu.gr

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Facebook και των διάφορων άλλων υπηρεσιών της …