Facebook : Σύντομα ίσως απαιτεί selfie για την ταυτοποίηση σας

891

Πληροφορίες θέλουν το Facebook να πειραματίζεται πάνω σε μία νέα μέθοδο ταυτοποίησης, σύμφωνα με την οποία θα απαιτεί selfie.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πληροφορίες θέλουν το Facebook να πειραματίζεται πάνω σε μία νέα μέθοδο ταυτοποίησης, σύμφωνα με την οποία θα απαιτεί selfie.

Αν και προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται, στόχος είναι σύμφωνα με την εταιρεία να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από τρίτα μέρη. Λέγεται, ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις ύποπτης δραστηριότητας στο λογαριασμό σας, είτε μπορεί να αποτελέσει και έναν κανονικό τρόπο σύνδεσης στο μέλλον.

Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει πότε θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνική , αλλά σε μια ανάρτηση χρήστες στο Reddit ανέφεραν ότι έλαβαν την ίδια προτροπή τον Απρίλιο.

Το Facebook μπορεί σύντομα να εφαρμόσει αυτόν τον νέο τύπο “captcha”* προκειμένου να αναγνωρίσει την ταυτότητά σου όταν θέλεις να συνδεθείς στον λογαριασμό σου. Ο τρόπος αυτός είναι η εισαγωγή μιας selfie φωτογραφίας.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σαφές πως θα ενσωματωθεί το νέο χαρακτηριστικό, αν θα είναι για περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία ότι κάποιος άλλος προσπαθεί να συνδεθεί ή αν θα είναι μια κανονική μέθοδος log-in. Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει το Facebook είναι ότι ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου captha είναι να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών από τρίτους.

Μάλιστα, αν κάποιος χρήστης αρνηθεί να ανεβάσει φωτογραφία του ή αν κριθεί ότι η φωτογραφία δεν είναι «αποδεκτή», τότε το Facebook θα κλειδώνει τον λογαριασμό, απαγορεύοντας την είσοδο σε αυτόν

Διάφοροι χρήστες με αναρτήσεις τους στο Twitter αναφέρουν ότι το Facbook τους ζητά “μια φωτογραφία που απεικονίζει καθαρά το πρόσωπο” και στη συνέχεια υπόσχεται ότι θα σβήσει τη φωτογραφία από τους servers του, αφού ταυτοποιήσει τον χρήστη.

Μιλώντας στο Wired, εκπρόσωπος του Facebook ξεκαθάρισε ότι είναι ένα security feature που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν καχύποπτες δραστηριότητες, σε διάφορα στάδια όπως η δημιουργία λογαριασμού, αποστολή Friend requests, ads payments ή editing ads.

Η μέθοδος αυτή ταυτοποίησης είναι αυτοματοποιημένη, αλλά είναι μια από τις πολλές που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των χρηστών και τον περιορισμό της ύποπτης δραστηριότητας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το τι θεωρεί το σύστημα ως “ύποπτο” και το Facebook δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

 

Σημείωση : Το CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συνήθως κατά την διαδικασία εγγραφής ενός χρήστη σε μια σελίδα , ή στον σχολιασμό άρθρων σε κάποια σελίδα και επιτρέπει στο σύστημα να αποφασίσει αν την εγγραφή την κάνει κάποιος άνθρωπος ή ένα αυτοματοποιημένο σύστημα .

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .