Αρχική » Social Media » Facebook » Facebook : Σύντομα ίσως απαιτεί selfie για την ταυτοποίηση σας

Facebook : Σύντομα ίσως απαιτεί selfie για την ταυτοποίηση σας

Πληροφορίες θέλουν το Facebook να πειραματίζεται πάνω σε μία νέα μέθοδο ταυτοποίησης, σύμφωνα με την οποία θα απαιτεί selfie.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πληροφορίες θέλουν το Facebook να πειραματίζεται πάνω σε μία νέα μέθοδο ταυτοποίησης, σύμφωνα με την οποία θα απαιτεί selfie.

Αν και προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται, στόχος είναι σύμφωνα με την εταιρεία να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από τρίτα μέρη. Λέγεται, ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις ύποπτης δραστηριότητας στο λογαριασμό σας, είτε μπορεί να αποτελέσει και έναν κανονικό τρόπο σύνδεσης στο μέλλον.

Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει πότε θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνική , αλλά σε μια ανάρτηση χρήστες στο Reddit ανέφεραν ότι έλαβαν την ίδια προτροπή τον Απρίλιο.

Το Facebook μπορεί σύντομα να εφαρμόσει αυτόν τον νέο τύπο “captcha”* προκειμένου να αναγνωρίσει την ταυτότητά σου όταν θέλεις να συνδεθείς στον λογαριασμό σου. Ο τρόπος αυτός είναι η εισαγωγή μιας selfie φωτογραφίας.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σαφές πως θα ενσωματωθεί το νέο χαρακτηριστικό, αν θα είναι για περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία ότι κάποιος άλλος προσπαθεί να συνδεθεί ή αν θα είναι μια κανονική μέθοδος log-in. Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει το Facebook είναι ότι ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου captha είναι να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών από τρίτους.

Μάλιστα, αν κάποιος χρήστης αρνηθεί να ανεβάσει φωτογραφία του ή αν κριθεί ότι η φωτογραφία δεν είναι «αποδεκτή», τότε το Facebook θα κλειδώνει τον λογαριασμό, απαγορεύοντας την είσοδο σε αυτόν

Διάφοροι χρήστες με αναρτήσεις τους στο Twitter αναφέρουν ότι το Facbook τους ζητά “μια φωτογραφία που απεικονίζει καθαρά το πρόσωπο” και στη συνέχεια υπόσχεται ότι θα σβήσει τη φωτογραφία από τους servers του, αφού ταυτοποιήσει τον χρήστη.

Μιλώντας στο Wired, εκπρόσωπος του Facebook ξεκαθάρισε ότι είναι ένα security feature που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν καχύποπτες δραστηριότητες, σε διάφορα στάδια όπως η δημιουργία λογαριασμού, αποστολή Friend requests, ads payments ή editing ads.

Η μέθοδος αυτή ταυτοποίησης είναι αυτοματοποιημένη, αλλά είναι μια από τις πολλές που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση των χρηστών και τον περιορισμό της ύποπτης δραστηριότητας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το τι θεωρεί το σύστημα ως “ύποπτο” και το Facebook δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

 

Σημείωση : Το CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συνήθως κατά την διαδικασία εγγραφής ενός χρήστη σε μια σελίδα , ή στον σχολιασμό άρθρων σε κάποια σελίδα και επιτρέπει στο σύστημα να αποφασίσει αν την εγγραφή την κάνει κάποιος άνθρωπος ή ένα αυτοματοποιημένο σύστημα .

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …