Ελληνικές δημοσιογραφικές σελίδες ! Έκαναν το Bug ( σφάλμα ) στο Facebook Virus ( ιό )

840

1264376

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Αρκετές δημοσιεύσεις από «έγκυρες» ιστοσελίδες αναφεραν και προειδοποιουσαν για ένα νέο ιό που κάνει θραύση στο Facebook . Το θέμα σύμφωνα με τις έγκυρες ιστοσελίδες , προστάτιδες του Ελληνικού διαδικτυακού κοινού είναι  τόσο πολύ σοβαρό που έχει κηρυχτεί Παγκόσμιος συναγερμός..

Οι τίτλοι ανακοίνωσης του ιού ηταν αρκετά πιασάρικοι για να συλλέγουν κλικς , αλλά η είδηση είναι κάπως αλλαγμένη στα μέτρα τους. «Ένας νέος ιός υπολογιστών διαδίδεται στο Facebοok» και για κάτι ακόμα πιο δραματικό «Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο ιό που χτύπησε το Facebook» …. Παγκόσμιος συναγερμός

Ας δούμε όμως τι έγινε.

H Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ανακοίνωσε μια δυσλειτουργία (bug) του κοινωνικού δικτύου και ανέφερε:

Ένα άγνωστο bug στο Facebοok εμποδίζει συνδέσμους εκατομμυρίων ειδήσεων να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα. Πολλές δημοσιεύσεις εξαφανίζονται για «παραβίαση της πολιτικής ασφάλειας», σύμφωνα με το Facebοok.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τους διαδικτυακούς ειδήμονες της Ελληνικής δημοσιογραφικής σκηνής, η παραπάνω είδηση μετατράπηκε σε «Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο ιό που χτύπησε το Facebοok.»

2015-05-04 03_04_44-Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο ιό που χτύπησε το Facebook _ iefimerida.gr

Οι τίτλοι φυσικά που εμφανίστηκαν στα Ελληνικά sites, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική είδηση. Προσπαθώντας να είμαστε κάπως πιο ελαστικοί στην κρίση μας για τους Έλληνες ειδήμονες προστάτες της Ελληνικής διαδικτυακής σκηνής, θα μπορούσε να «μπέρδεψαν» το bug με το virus.

Όμως όπως και να’χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το διαδίκτυο αναστατώθηκε, με μια δημοσίευση που δεν ισχύει. Άλλο ένα hoax που διαδίδεται μέσω «δημοσιογραφικών» καναλιών.

Προσοχή λοιπόν στους «προστάτες» σας. Πολύ αμφιβάλουμε αν μπορούν να προστατέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό, ή αν και το κίνητρο της ημιμάθειας μπορεί να είναι μόνο η συλλογή κλικς για τις ιστοσελίδες τους.

Ίσως πάλι μπέρδεψαν την πρωταπριλιά με την πρωτομαγιά… ποιος ξέρει…

Πηγή άρθρου : Iguru.Gr

 

 

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .