Αρχική » Social Media » Facebook » Προσοχή στην εφαρμογή-απάτη που αλλάζει το χρώμα στο Facebook

Προσοχή στην εφαρμογή-απάτη που αλλάζει το χρώμα στο Facebook

facebook-color-change-scam

 

Επισκεφτείτε μας https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Μία απάτη η οποία έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς Facebook χρήστες στο παρελθόν, επέστρεψε. Το όνομα αυτής, «Facebook Color Scam»

Αν κάποια στιγμή είδατε την παρακάτω δημοσίευση, η οποία υπόσχεται μέσω του εργαλείου Facebook color changer την αλλαγή του Facebook σε διάφορα χρώματα, και κάνατε κλικ σε αυτή, τότε να σας πληροφορήσω πως πρόκειται για μία απάτη η οποία οδηγεί σε phishing site.

 

Facebook-color-changer

 

Το phishing site ( σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος ) μπορεί να βλάψει τους χρήστες με δύο τρόπους. Πρώτον, κλέβοντας τα «Access Tokens» ενός χρήστη με την προβολή ενός βίντεο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το site μπορεί να συνδεθεί με τους Facebook φίλους των χρηστών. Δεύτερον, αν οι χρήστες δε δουν το βίντεο, το site τους παροτρύνει σε κάποιο download. Αν οι χρήστες βρίσκονται σε pc, τότε οδηγούνται σε έναν player με πορνό περιεχόμενο, ενώ από Android οδηγούνται στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Αν τυχόν πέσατε θύμα της συγκεκριμένης απάτης, τότε αν ήσασταν μέσω pc θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως Facebook κωδικό και να επισκεφθείτε τις εφαρμογές σας και να απεγκαταστήσετε το Facebook color changer. Αν πέσατε θύμα από κινητό, τότε αλλάξτε και πάλι τον κωδικό σας και εγκαταστήστε κάποιο antivirus για τον εντοπισμό του ιού στη συσκευή σας.

Πηγή : socialmedialife.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …