[FACEBOOK] Συγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα με το μπλοκάρισμα-εξαφάνιση αναρτήσεων

1525

facebook_2828520b

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το Facebook ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το σφάλμα το οποίο προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στους χρήστες χθες, εξαφανίζοντας υπάρχουσες δημοσιεύσεις, μπλοκάροντας συνδέσεις που είχαν αναρτηθεί, και αποκρύπτοντας εικόνες και συνδέσμους. Το σφάλμα προκάλεσε διάφορα περιστατικά για γέλια και για κλάματα.

Ορισμένοι χρήστες που προσπαθούσαν εκείνη τη στιγμή να περιηγηθούν στο κοινωνικό δίκτυο ανέφεραν ότι εμφανιζόταν το ακόλουθο μήνυμα:

Link Blocked

We believe the link you are trying to visit is malicious. For your safety we have blocked it. Learn more about keeping your account secure. If you think this link should not be blocked, please let us know.

Στα Ελληνικά

Ο Σύνδεσμος Αποκλείστηκε

Πιστεύουμε ότι ο σύνδεσμος που προσπαθείτε να επισκεφθείτε είναι κακόβουλος. Για την ασφάλειά σας έχει αποκλειστεί. Μάθετε περισσότερα για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Αν νομίζετε ότι αυτός ο σύνδεσμος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

 

Το σφάλμα συνέπεσε με την πολιτική αναταραχή στη Βαλτιμόρη, και ορισμένοι χρήστες υποψιαζόταν ότι το Facebook λογόκρινε το περιεχόμενο τους:

2015-05-04 03_20_36-robbrulinski on Twitter_ _Facebook has blocked content, links and photos related

Το Facebοok έχει μπλοκάρει περιεχόμενο , συνδέσμους και φωτογραφίες που σχετίζονται με το #FreddieGray και τις διαδηλώσεις της #Baltimore

Άλλοι χρήστες του Facebook πιστεύοντας τις δημοσιεύσεις ελληνικών ειδησεογραφικών καναλιών πίστεψαν ότι τους χτύπησε κάποιος σούπερ ιός.

Εξηγώντας το θέμα, το οποίο φαίνεται ότι έχει επιλυθεί, ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε:

Ένα λάθος στο σύστημά μας, που βοηθά στον αποκλεισμό κακών συνδέσεων στο Facebοok άρχισε να μαρκάρει εσφαλμένα ορισμένες διευθύνσεις URL σαν κακόβουλες ή ακατάλληλες. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες δημοσιεύσεις δεν εμφανιζόταν, ενώ άλλες είχαν μπλοκαριστεί εντελώς. Έχουμε επιλύσει το θέμα και όλες οι διευθύνσεις URL που επηρεάζονται έχουν ξεμπλοκαριστεί. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε.

Το σφάλμα προέκυψε στο σύστημα του Facebοok που εξετάζει εικόνες και τις αφαιρεί αυτόματα από τις κοινές συνδέσεις. Αμέσως έγινε αναφορά στα forums των προγραμματιστών του Facebοok, και η τεχνική υπηρεσία υποσχέθηκε μια γρήγορη λύση.

 

2015-05-04 03_23_48-Facebook_ συγνώμη για το bug που ανέφεραν τα Ελληνικά media σαν ιό

Έτσι το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιδιορθωθεί

Πηγή : Iguru.Gr

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .