Το FBI προειδοποιεί : Μη δημοσιεύετε προσωπικές πληροφορίες σας στο διαδίκτυο

2028

Πολλοί είναι οι χρήστες, που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν ορισμένες προσωπικές τους πληροφορίες online και στους λογαριασμούς τους στα social media.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι . Πατήστε στην φώτο

Πολλοί είναι οι χρήστες, που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν ορισμένες προσωπικές τους πληροφορίες online και στους λογαριασμούς τους στα social media.

Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν σχολεία στα οποία φοιτούν ή από τα οποία αποφοίτησαν, ονόματα κατοικίδιων ζώων, αγαπημένη μουσική ή μέρη για φαγητό, ακόμη και παρατσούκλια που μπορεί να χρησιμοποιούν με τους φίλους τους.

Σύμφωνα όμως με το FBI, πολλοί κακόβουλοι παράγοντες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες, για να ανακτήσουν κωδικούς πρόσβασης σε λογαριασμούς ή να πάρουν το έλεγχό τους.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε προσεκτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας στους λογαριασμούς σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς.

Το FBI συστήνει επίσης να ενεργοποιείτε πάντα τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ή τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA), όπου αυτό είναι δυνατό.

Το ίδιο είχαν δηλώσει πέρυσι και οι Microsoft και Google, εξηγώντας ότι τα MFA είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε εάν δεν θέλετε τα ηλεκτρονικά προφίλ σας να παραβιαστούν μετά από μία επίθεση. Όπως ανέφεραν, ο λογαριασμός ενός χρήστη είναι περισσότερο από 99,9% λιγότερο πιθανό να παραβιαστεί εάν χρησιμοποιεί MFA.

Η Google ανέφερε επίσης σε μια έκθεση ότι “η απλή προσθήκη ενός αριθμού τηλεφώνου ανάκτησης στον Google Λογαριασμό σας, μπορεί να αποκλείσει έως και το 100% των αυτοματοποιημένων bots, το 99% των μαζικών επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος και το 66% στοχευμένων επιθέσεων.

Παρόλο που σε γενικές γραμμές το MFA μπορεί να σας προστατεύσει στο 99,9% των επιθέσεων που στοχεύουν τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, το FBI ανακάλυψε ότι υπάρχουν φορείς που μπορούν να παρακάμψουν τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων μέσω social engineering και τεχνικών επιθέσεων.

Ο οργανισμός μοιράστηκε αρκετά παραδείγματα για το πώς οι κακόβουλοι παράγοντες κατάφεραν να παρακάμψουν το MFA μεταξύ 2016 και 2019, συμπεριλαμβανομένων τρωτών σημείων σε εφαρμογές που χειρίζονται MFA, επιθέσεις SIM swapping και ένα κιτ εργαλείων καταστρατήγησης 2FA που αποτελείται από τα εργαλεία NecroBrowser και Muraena.

Ωστόσο η χρήση του εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλειά σας

Πηγή άρθρου : SecNews

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .