Ακολουθεί ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο για περιπτώσεις απόπειρας αρπαγής ανηλίκων σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Λαγυνά).
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές των περιοχών, όπου αναφέρονται τα συγκεκριμένα περιστατικά και τα οποία ΔΕΝ επιβεβαιώνονται. Το περιστατικό στην περιοχή των Λαγυνών διερευνάται χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί, ακόμη.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει καμίακαταγγελία αρπαγής ανηλίκου από τρίτο πρόσωπο παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.
Παρόλα αυτά, εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά, παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056» ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα), προκειμένου να συνομιλήσει με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο, ώστε να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων Αρχών.
Τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι αναμενόμενο να ανησυχήσουν τους γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να ενεργήσουν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το παιδί τους θα δράσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποθαρρύνει το άτομο που επιδιώκει να το βλάψει. Ωστόσο, η κινητοποίηση διαφέρει σημαντικά από την εκδήλωση συμπεριφορών και σκέψεων πανικού, τόσο από τους γονείς όσο και από το παιδί. Ο πανικός δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον σχετικά με ένα τέτοιο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα και με την κοινωνικοποίηση του παιδιού και τις αναπαραστάσεις του για τον κόσμο.
Ως γονείς λοιπόν προσπαθήστε, παρά την ανησυχία σας, να ενημερώνετε αλλά σε καμία περίπτωση, να μην πανικοβάλετε τα παιδιά σας, ιδίως αυτά που βρίσκονται στη νηπιακή, την πρώτη και τη μέση παιδική ηλικία (3 – 10 ετών).
Και μια συμβουλή :
Καλό είναι σε τέτοια άρθρα να τηλεφωνείτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας για εξακρίβωση γιατί αρκετές σελίδες γράφουν μπούρδες . Τηλέφωνα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ εδώ http://www.astynomia.gr/ και στα δεξιά »αναζήτηση υπηρεσίας»
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ , ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Ψυχολόγος ΕΛ.ΑΣ Σταματογιάννης Ν. : Συμβουλές για την προστασία των ανηλικων στο διαδίκτυο
Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας
Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο
Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook
Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας
Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία
Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά
Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας
Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ