[FIREFOX] Επείγουσα έκδοση ασφαλείας . Αναβαθμίστε άμεσα !

879

Mozilla_Firefox_HD_Wallpapers7

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το ίδρυμα Mozilla κυκλοφόρησε μια έκδοση επείγουσας επιδιόρθωσης του προγράμματος περιήγησης Firefox 39.0.

Η έκδοση ασφαλείας είναι πολύ σημαντική και επείγουσα, και το αποδεικνύει το ότι ενώ η έκδοση 40.0 είναι σχεδόν έτοιμη, το ίδρυμα Mozilla διέθεσε το bug fix χωρίς να περιμένει την επίσημη κυκλοφορία της.

Σε μία πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο της Mozilla, ο επικεφαλής ασφαλείας της, Daniel Veditz, περιέγραψε ένα κενό ασφαλείας που βρέθηκε ενσωματωμένο σε μία διαφήμιση σε ρωσική ιστοσελίδα.

Το exploit αυτό το οποία ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη του Firefox, έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όλα τα αρχεία του χρήστη και να τα ανεβάσει σε ένα ουκρανικό server χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο χρήστης.

Το κενό ασφαλείας βασίζεται στον ενσωματωμένο PDF αναγνώστη του Firefox που σημαίνει ότι οι εκδόσεις που δεν τον διαθέτουν, όπως για παράδειγμα η έκδοση για κινητές συσκευές, δεν επηρεάζονται. Παρόλο που το exploit αυτό δεν περιελάμβανε την εκτέλεση κώδικα, μπορούσε να περιηγηθεί στα αρχεία του θύματος και να τα ανεβάσει σε έναν server. Μόλις αυτό γινόταν, σβήνονται όλα τα ίχνη του από τον υπολογιστή του θύματος.

H Mozilla δήλωσε ότι οι χρήστες Mac δεν επηρεάζονται τουλάχιστον προς το παρόν. Η εταιρία, προτρέπει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τον Firefox στην έκδοση 39.0.3 στη οποία έχει διορθωθεί το κενό ασφαλείας, όπως επίσης και να αλλάξουν κωδικούς σε προγράμματα FTP, όπως το Filezilla.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία έντονη δραστηριότητα με επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού όπως την επίθεση μέσω Flash στις διαφημίσεις του Yahooαλλά και το Stagefright, μία επίθεση μέσω MMS, η οποία επηρέασε περίπου ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android.

«Το ίδρυμα Mozilla έχει λάβει αναφορές ότι ένα exploit που βασίζεται στην ευπάθεια κυκλοφορεί ήδη.»

Καλό θα ήταν να ενημερώσετε άμεσα τον Firefοx που χρησιμοποιείτε στην έκδοση 39.0.3.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση στα Ελληνικά για Windows, Mac, και Linux πατώντας στα παρακάτω ανάλογα με το λειτουργικό που έχετε

Firefοx 39.0.3 Windows
Firefοx 39.0.3 Mac
Firefοx 39.0.3 Linux

 

TheLab.Gr NeoWin.Com Mozilla Security Blog

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .