Συμβουλές προς γονείς να προσέχουν τα έξυπνα παιχνίδια που αγοράζουν στα παιδιά τους

1829

Στις μέρες μας, όλα σχεδόν τα πράγματα δουλεύουν με το Ίντερνετ. Ένα από αυτά, είναι τα παιχνίδια. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, όμως, η σύνδεση στο διαδίκτυο συνοδεύεται από κινδύνους. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι . Πατήστε πάνω στην φωτογραφία

Στις μέρες μας, όλα σχεδόν τα πράγματα δουλεύουν με το Ίντερνετ. Ένα από αυτά, είναι τα παιχνίδια. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, όμως, η σύνδεση στο διαδίκτυο συνοδεύεται από κινδύνους.

Γι’ αυτό το λόγο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δίνει κάποιες συμβουλές στους γονείς, για να τους βοηθήσει να επιλέξουν τα έξυπνα παιχνίδια που είναι λιγότερο επιζήμια για τα δεδομένα των παιδιών τους.Speakers, παιχνίδια, gadgets… Οτιδήποτε συνδέεται στο Διαδίκτυο θέτει σε κίνδυνο τα ιδιωτικά δεδομένα.

Ένας αξιόπιστος κατασκευαστής δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Ακόμα και αν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί κάποια μέτρα ασφαλείας, το λάθος μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους χρήστες. Πολλοί χρήστες δεν είναι προσεκτικοί και θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα τους.

Η FTC δημοσίευσε τη Δευτέρα μια λίστα με συμβουλές, ώστε να βεβαιωθούν οι γονείς ότι τα έξυπνα παιχνίδια δεν κλέβουν πληροφορίες που σχετίζονται με το παιδί τους.

Ο έλεγχος των χαρακτηριστικών ενός συνδεδεμένου παιχνιδιού είναι απαραίτητος ώστε να ξέρουν οι γονείς τι συμβαίνει με το παιχνίδι και να επέμβουν αν αντιληφθούν κάτι περίεργο.

Ποια πράγματα πρέπει να ελέγξουν οι γονείς; Οι παρακάτω ερωτήσεις θα βοηθήσουν να καταλάβετε:

Έχει το παιχνίδι κάμερα ή μικρόφωνο; Τι καταγράφει η κάμερα ή το μικρόφωνο; Πότε είναι ενεργοποιημένα;

Αν ένα παιχνίδι έχει κάμερα ή μικρόφωνο και δεν είναι αρκετά ασφαλές ή είναι ευάλωτο σε ευπάθειες, μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο κατασκοπείας. Η γνώση του πότε οι εν λόγω λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες είναι πολύ βασική γιατί επιτρέπει τον εντοπισμό μιας ύποπτης κίνησης και άρα την ανάληψη άμεσης δράσης.

Πολλοί γονείς συνειδητοποίησαν ότι κάποιος παρακολούθησε τα μωρά τους μόνο όταν ο hacker τους μίλησε μέσα από την κάμερα.

Υπάρχει δυνατότητα αποστολής emails ή σύνδεσης σε λογαριασμούς social media;

Αν τα έξυπνα παιχνίδια προσφέρουν τις παραπάνω δυνατότητες, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά, καθώς μπορούν να επικοινωνούν με φίλους αλλά μπορεί να προσεγγιστούν και από αγνώστους.

Μπορούν οι γονείς να ελέγχουν τα έξυπνα παιχνίδια και να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις τους; Ποιοι έλεγχοι και ποιες επιλογές υπάρχουν; Ποιες είναι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις;

Ο έλεγχος και η διαμόρφωσή του παιχνιδιού μπορεί να αποτρέψει κάποια δυσάρεστη ή επικίνδυνη κατάσταση.

Τι πληροφορίες συλλέγουν τα έξυπνα παιχνίδια;

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τι είδους πληροφορίες συλλέγει ένα παιχνίδι όταν το παιδί παίζει μαζί του, καθώς και πού στέλνει αυτές τις πληροφορίες. Εάν τα δεδομένα στέλνονται και σε άλλες εταιρείες, τότε τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο.

“Αν τα έξυπνα παιχνίδια συλλέγουν προσωπικά στοιχεία από παιδί ηλικίας κάτω των 13 ετών, η εταιρεία παιχνιδιών πρέπει να σας ενημερώσει για τις πρακτικές απορρήτου, να ζητήσει τη συγκατάθεσή σας, να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα συλλεγμένα δεδομένα και να σας δώσει το δικαίωμα να διαγράφετε τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού σας”, είπε η FTC.

Πηγή άρθρου : secnews.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .