Φωτογραφίες , Social Media και παιδιά

903

2015-06-19 06_38_13-Φωτογραφίες, social media και παιδιά _ Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

To ζήτημα φωτογραφία και social media είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Αν μάλιστα πρόκειται για φωτογραφίες παιδιών τότε πρέπει να έχουμε τα μάτια μας κυριολεκτικά δεκατέσσερα.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν καταστεί σήμερα ο πιο δημοφιλής τρόπος διαμοιρασμού παιδικών φωτογραφιών. Περήφανοι γονείς για τα επιτεύγματα των παιδιών τους σε κάθε περίσταση, ανεβάζουν δεκάδες φωτογραφίες. Αλλά είναι ασφαλές κάτι τέτοιο; Κατά κανόνα ναι, ωστόσο ο διαμοιρασμός παιδικών φωτογραφιών πρέπει να γίνεται με φειδώ και προσοχή αφού δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Ιδού μερικές απλές συμβουλές ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι φωτογραφίες των παιδιών μας που ανεβάζουμε στο Διαδίκτυο δεν θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

– Επιλέγουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων

Τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσης που επιτρέπουν την κοινή χρήση φωτογραφιών – Facebook, Twitter, Flickr κ.λπ. – παρέχουν επιλογές προσαρμοσμένων ρυθμίσεων απορρήτου. Έτσι, για κάθε άλμπουμ ή κάθε παιδική φωτογραφία επιλέγουμε ρυθμίσεις τέτοιες ώστε να είναι ορατά μόνο σε συγκεκριμένους φίλους ή λίγα μέλη της οικογένειας.

– Χαμηλότερη ανάλυση

Οι φωτογραφίες των παιδιών που δημοσιεύουμε στα κοινωνικά δίκτυα δεν χρειάζεται να έχουν μέγεθος πόστερ. Έτσι, πριν τις ανεβάσουμε καλό θα ήταν να χαμηλώσουμε την ανάλυση και το μέγεθός τους. Με τον τρόπο αυτό ξέρουμε ότι δεν μπορούν να εκτυπωθούν ή να χρησιμοποιηθούν για άλλες χρήσεις αφού κάθε προσπάθεια μεγέθυνσής τους θα οδηγούσε αυτόματα σε χαμηλότερη ποιότητα.

– Απενεργοποιούμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Εάν πρέπει να ανεβάσουμε φωτογραφίες των παιδιών μας χρησιμοποιώντας smartphone, υπηρεσίες όπως το Instagram και το Facebook υποχρεούνται να μας ρωτήσουν εάν θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα θέση μας, το λεγόμενο “geo-tag”. Σε όλες τις περιπτώσεις, λοιπόν, με φωτογραφίες παιδιών επιλέγουμε “Όχι” σε αυτή την επιλογή, έτσι οι άλλοι χρήστε να μην γνωρίζουν τη θέση όπου το παιδί φωτογραφήθηκε.

– Όχι σε φωτογραφίες «ορόσημα»

Αποφεύγουμε το ανέβασμα φωτογραφιών έξω από το σχολείο, το σπίτι, το φροντιστήριο κ.λπ. Τα συγκεκριμένα μέρη θεωρούνται ορόσημα και περιγράφουν με ακρίβεια το που βρίσκεται το παιδί μας σε καθημερινή βάση. Κατά συνέπεια δεν δίνουμε τέτοιου είδους πληροφορίες, διευκολύνοντας τυχόν ψηφιακούς εγκληματίες που σαρώνουν το Διαδίκτυο προς άγραν θυμάτων.

– Το «γυμνό» απαγορεύεται

Για κάποιον λόγο ορισμένοι γονείς θεωρούν ότι μια γυμνή φωτογραφία του παιδιού τους από τη θάλασσα ή στη μπανιέρα με τα παπάκια, είναι μια καλή φωτογραφία για να την μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως όλες οι επίσημες αρχές διαβεβαιώνουν πρόκειται περί κολοσσιαίου λάθους. Οποιαδήποτε γυμνή φωτογραφία ενός παιδιού αποτελεί θέλγητρο για κάθε είδους χυδαία πράξη. Οπότε το «γυμνό» απαγορεύεται δια ροπάλου.

SafeKids.Gr

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο Facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .