Κυκλοφορεί στο Facebook νέα ψεύτικη ιστορία με ‘’τρομακτικό’’ πλάσμα που βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

1299

snake.video

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

Μια ακόμη ανοησία που δημοσιεύεται ακόμη στα γνωστά site με τους πηχαίους και παραπλανητικούς τίτλους και το ανόητο ή καθόλου περιεχόμενο. Στο συγκεκριμένο ισχυρίζονται ότι “Σοκ προκαλεί το τρομακτικό πλάσμα που βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο φίδι που το κεφάλι του ισούται σχεδόν με το μισό άρμα μάχης Μ1Α1 Αbrams”.

Κάποιοι μάλιστα μεγεθύνουν το παραμύθι και διαδίδουν για ένα φίδι που σκότωσε 320 τουρίστες και 125 δύτες στην Αίγυπτο!

Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε αν ένα τεράστιο φίδι ήταν πράγματι υπεύθυνο για θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων, θα ήταν πρώτο θέμα σ όλα τα ΜΜΕ.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/vWlrCav_78U” theme=”light”]

snake

Σαφώς  οι φωτογραφίες που μας δείχνει το βίντεο , δεν απεικονίζουν κανένα πραγματικό τεράστιο φίδι. Δεν υπάρχει ούτε μια αξιόπιστη πηγή που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του μηνύματος με οποιονδήποτε τρόπο. Οι ίδιες εικόνες είχαν χρησιμοποιηθεί και σ ένα προηγούμενο chain letter που ισχυριζόταν ότι ο εν λόγω όφις πιάστηκε σε μια λίμνη του Ιράν .

2014-06-04 23_03_34-fake-snake2

Απλά δείτε σε μεγέθυνση (και καλύτερη ανάλυση) μια απ αυτές θα διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι και το φορτηγό  δεν είναι τίποτα άλλο παρά παιδικά παιχνιδάκια. Το φίδι δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να ναι ψεύτικο αλλά μπορεί να ναι και κανονικό φορτωμένο σε παιδικό φορτηγό. Αλλά δεν πρόκειται για κανένα φίδι ούτε φονιά ουτε γιγάντιο .

Αν συναντήσετε στο Facebook κοινοποιησεις απο φίλους για το γιγάντιο φίδι φονιά μην μπείτε στον κόπο να το δείτε γιατί προκειτε περί μούφας . Ηδη καποιοι απατεώνες με αρκετές σελίδες στο Facebook έχουν πάρει άπειρα Likes στην σελίδα τους απο αυτήν την ψεύτικη ιστορία και σίγουρα στο μέλλον κάποια σελίδα απο αυτές θα πουληθεί η θα χρησιμοποιηθει για άλλον σκοπό . Όχι πάντως καλό !  

Πηγή : antichainletter.wordpress.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .