Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , τεχνολογικα νέα , Ειδήσεις , ενημερώσεις για θέματα ασφάλειας και το πιο σημαντικό η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩ . Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας
Μαθητές Δημοτικού μπαίνουν σε κοινωνικά δίκτυα σε μεγάλο ποσοστό και παίζουν παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους στο διαδίκτυο, όπως διαπίστωσε ο συμπατριώτης μας γιατρός και επικεφαλής της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς, μετά τις επισκέψεις του σε σχολεία της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών.
Στο πλαίσιο της δράσης του Εθνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποιήθηκε στην Τριφυλία ένα ενημερωτικό διήμερο σε σχολεία, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας.
Σχετικά ο κ. Κορμάς, μιλώντας στο «Θ», επισήμανε: «Αυτό που βλέπουμε και διαπιστώνουμε είναι ότι τα παιδιά παίζουν στο διαδίκτυο παιχνίδια, όπως και σε όλη την Ελλάδα, που δεν είναι για την ηλικία τους. Παιχνίδια που έχουν έντονη βία, με αποτέλεσμα, εν δυνάμει, να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι οι γονείς δε γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, πως υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν παιδιά που μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα σε μεγάλο ποσοστό και παίζουν παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους. Αυτό που πρέπει, πλέον, άμεσα να αντιληφθούν οι γονείς, ειδικά παιδιών του Δημοτικού, είναι ότι τίθεται θέμα επιμέλειας των παιδιών τους σε περίπτωση που δεν έχουν πλήρη γνώση του τι παιχνίδια παίζουν, σε ποια sites κινούνται και πόσο γίνονται δέκτες επιβλαβών και καταστροφικών, εν τέλει, μηνυμάτων για όλη τους της ζωή.
Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι το διαδίκτυο είναι ένα περιβάλλον και το περιβάλλον αυτό πρέπει να έχει συγκεκριμένους κανόνες και συγκεκριμένα όρια. Το διαδίκτυο δεν έχει φτιαχτεί για τα παιδιά, έχει φτιαχτεί για τους ενηλίκους. Άρα, τα όρια αυτά πρέπει να τα βάλουμε εμείς. Κατανοώ ότι οι γονείς δεν έχουν τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στα παιδιά, όμως πρέπει και οφείλουν να ενημερωθούν! Εδώ είμαστε εμείς! Ήρθαμε και στην Τριφυλία, είμαστε σε όλη την Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί το πρόγραμμα Safer Internet είναι σε 32 χώρες στην Ευρώπη, να ενημερώσουμε τους πάντες γι’ αυτά τα θέματα.
Επίσης, όσον αφορά στο Δημοτικό, πρέπει να υπάρξει προσοχή στα φίλτρα και να μπουν κάποια από αυτά, ώστε να έχουμε λιγότερη έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το διαδίκτυο είναι παραχώρηση των γονιών στα παιδιά και όχι αναφαίρετο δικαίωμά τους, και πάνω σ’ αυτή τη λογική να μπουν τα κατάλληλα όρια.
Από την άλλη, το διαδίκτυο ήρθε για να μείνει. Πρέπει να στείλουμε τα παιδιά σε ωφέλιμα μονοπάτια, να εκμεταλλευτούν τη χαρά του διαδικτύου, να λειτουργήσουν δημιουργικά και σε καμία περίπτωση να μη γίνουμε φοβικοί».
Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Ο κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει εμπιστοσύνη με το παιδί στο θέμα του διαδικτύου, να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους με ειλικρίνεια, με κατανόηση και σοβαρά επιχειρήματα και δεν είναι λύση το “τραβάω την πρίζα”».
Όσο για το σχολικό εκφοβισμό, σημείωσε: «Ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο το σχολείο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Και πρέπει ν’ ακολουθούμε τρεις βασικούς κανόνες σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών μας: Να καταδικάσουμε τη βία, σαν παιδαγωγικό μέσο, σαν κατάσταση επικοινωνίας μας, σαν επιβολή της άποψής μας, σαν οτιδήποτε άλλο, να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και να έχουμε αλληλεγγύη!».
Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθείστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ