Google και Saferinternet.gr στηρίζουν θεατρική παράσταση για ασφαλέστερο Internet

1414

SaferinternetΗ Google και το Saferinternet.gr, στηρίζουν την παιδική θεατρική παράσταση “Η Φάρμα του Διαδικτύου”, με στόχο την ενημέρωση παιδιών, γονέων και δασκάλων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με διακεκριμένους τοπικούς φορείς.

Η παράσταση θα περιοδεύσει σε δέκα πόλεις, ξεκινώντας από την Καλαμάτα,και συμπληρώνει μία σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα σε κάθε περιοχή σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Οι δράσεις περιλαμβάνουν σεμινάρια ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά, ενημέρωση δασκάλων και γονέων καθώς και εργαστήρια πληροφορικής.

Το κείμενο του θεατρικού βασίζεται στην ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρεςχρώματαμουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη.  Μέσα από τέσσερις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές της ασφαλούς χρήσης του. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με την ευκαιρία έναρξης της εκστρατείας ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy manager της Google, δήλωσε: “Τo Διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύπλευρο εργαλείο, μέσα από το οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Google και το Saferinternet.gr, στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς περισσότερα παιδιά, γονείς και δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν πώς να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα οφέλη του Διαδικτύου”.

Η συνεργασία της Google και του Saferinternet.gr ξεκίνησε με τη δημιουργία του Good to Know που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Εκτός από το Saferinternet.gr, για το Good to Know η Google συνεργάστηκε με διακεκριμένους οργανισμούς που έχουν αφιερωθεί στην υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

“Το Saferinternet.gr, ως εθνικός εκπρόσωπος του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγκαλιάζει κάθε ποιοτική δράση για την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων γύρω από την υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου. Εξάλλου, όπως και στο φυσικό κόσμο, η προστασία των ανήλικων χρηστών από ύποπτο, επιβλαβές ή παράνομο περιεχόμενο και από αντίστοιχες συμπεριφορές στο Διαδίκτυο είναι ευθύνη όλων μας”, δήλωσε η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, επικεφαλής της δράσης Saferinternet.gr. “Γιατί όταν είμαστε στο Διαδίκτυο πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τη λογική μας και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας”.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .