Ο Google Chrome θα εντοπίζει και θα προειδοποιεί για κακόβουλα κουμπιά Download

1008

chrometips

Η Google ενισχύει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του Chrome browser, καθώς ανακοίνωσε ότι το εργαλείο Safe Browsing θα προστατεύει πλέον τους χρήστες από παραπλανητικά buttons που εμφανίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος θα εντοπίζει παραπλανητικά buttons που καλούν τον χρήστη να τα πατήσει για να κατεβάσει κάποιο αρχείο, για να αναβαθμίσει το θεωρητικά “ληγμένο” λογισμικό του ή να ξεκινήσει την αναπαραγωγή κάποιου video και θα προειδοποιεί τους χρήστες με το μήνυμα “Deceptive site ahead”, παρόμοια δηλαδή με την προειδοποίηση για τα “malware sites”.

google

Αυτοί οι τύποι διαφημίσεων κοινωνικής μηχανικής μπορεί να είναι κοινοί σε ορισμένες ιστοσελίδες που προσπαθούν να ξεγελάσουν ένα χρήστη και να τον κάνουν να εγκαταστήσει malware.

Ένα γνωστό παράδειγμα σε όλους όσους “περπατούν” στο διαδίκτυο είναι οι κακόβουλες σελίδες που εμφανίζουν βίντεο και αναφέρουν ότι για να το δείτε θα πρέπει να αναβαθμίσετε το Flash.

Φυσικά το Flash δεν αναβαθμίζεται ποτέ, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που κατεβάζετε στον υπολογιστή σας είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό (ransomware, trojan και άλλα πολλά ακατονόμαστα σκευάσματα).

Η αλλαγή ασφαλείας στον browser είναι μέρος της νέας πολιτικής για την κοινωνική μηχανική που ακολουθεί η εταιρεία από το Νοέμβριο.

Εάν η Google εντοπίσει κάθε μορφή κοινωνικής μηχανικής σε ένα δικτυακό τόπο – ας πούμε, ένα ψεύτικο log-in οθόνη σχεδιασμένο να μιμείται την τράπεζά σας ή μια ψεύτικη ιστοσελίδα ενημέρωσης – τότε οι χρήστες θα τηλεκατευθύνονται αυτόματα στη σελίδα προειδοποίησης του Chrome (φώτο στην αρχή του άρθρου).

Άλλο ένα ακόμη βήμα από την Google για να βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν δυνητικά επιβλαβείς επιθέσεις. Βέβαια η κίνηση αυτή δείχνει πόσο εξελιγμένα έχουν γίνει τα προγράμματα περιήγησης στον εντοπισμό κακόβουλων πρακτικών.

Iguru.Gr

Google Online Security Blog

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .