Αρχική » Internet » Ο Google Chrome θα εντοπίζει και θα προειδοποιεί για κακόβουλα κουμπιά Download

Ο Google Chrome θα εντοπίζει και θα προειδοποιεί για κακόβουλα κουμπιά Download

chrometips

Η Google ενισχύει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του Chrome browser, καθώς ανακοίνωσε ότι το εργαλείο Safe Browsing θα προστατεύει πλέον τους χρήστες από παραπλανητικά buttons που εμφανίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος θα εντοπίζει παραπλανητικά buttons που καλούν τον χρήστη να τα πατήσει για να κατεβάσει κάποιο αρχείο, για να αναβαθμίσει το θεωρητικά “ληγμένο” λογισμικό του ή να ξεκινήσει την αναπαραγωγή κάποιου video και θα προειδοποιεί τους χρήστες με το μήνυμα “Deceptive site ahead”, παρόμοια δηλαδή με την προειδοποίηση για τα “malware sites”.

google

Αυτοί οι τύποι διαφημίσεων κοινωνικής μηχανικής μπορεί να είναι κοινοί σε ορισμένες ιστοσελίδες που προσπαθούν να ξεγελάσουν ένα χρήστη και να τον κάνουν να εγκαταστήσει malware.

Ένα γνωστό παράδειγμα σε όλους όσους “περπατούν” στο διαδίκτυο είναι οι κακόβουλες σελίδες που εμφανίζουν βίντεο και αναφέρουν ότι για να το δείτε θα πρέπει να αναβαθμίσετε το Flash.

Φυσικά το Flash δεν αναβαθμίζεται ποτέ, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που κατεβάζετε στον υπολογιστή σας είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό (ransomware, trojan και άλλα πολλά ακατονόμαστα σκευάσματα).

Η αλλαγή ασφαλείας στον browser είναι μέρος της νέας πολιτικής για την κοινωνική μηχανική που ακολουθεί η εταιρεία από το Νοέμβριο.

Εάν η Google εντοπίσει κάθε μορφή κοινωνικής μηχανικής σε ένα δικτυακό τόπο – ας πούμε, ένα ψεύτικο log-in οθόνη σχεδιασμένο να μιμείται την τράπεζά σας ή μια ψεύτικη ιστοσελίδα ενημέρωσης – τότε οι χρήστες θα τηλεκατευθύνονται αυτόματα στη σελίδα προειδοποίησης του Chrome (φώτο στην αρχή του άρθρου).

Άλλο ένα ακόμη βήμα από την Google για να βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν δυνητικά επιβλαβείς επιθέσεις. Βέβαια η κίνηση αυτή δείχνει πόσο εξελιγμένα έχουν γίνει τα προγράμματα περιήγησης στον εντοπισμό κακόβουλων πρακτικών.

Iguru.Gr

Google Online Security Blog

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …