[FACEBOOK] Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη μηχανή αναζήτησης λέξεων-κλειδιών

1171

Facebook-search-old-postsΗ σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Έως τώρα μπορούσατε να διαβάσετε μονάχα ό,τι σας πλάσαρε η αρχική σελίδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, καθώς και όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις φίλων, σελίδων και groups. Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να αναζητείτε με λέξεις κλειδιά παλιές δημοσιεύσεις από φίλους και σελίδες!

fb-anazitisi

Η έξυπνη αναζήτηση του Facebook, το λεγόμενο Graph Search, βελτιώθηκε αισθητά! Πλέον, εκτός από συγκεκριμένες αναζητήσεις τύπου «Friends who like…» ή «Photos of my friends…» κλπ, οι οποίες μας αρέσουν φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση συγκεκριμένων δημοσιεύσεων με λέξεις κλειδιά, βρίσκοντας είτε δημοσιεύσεις τις οποίες αναζητούσατε είτε δημοσιεύσεις οι οποίες δεν ξέρατε καν πως υπάρχουν.

Facebook-new-search-message

Όσοι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή κάποια iOS συσκευή για να συνδεθείτε στο Facebook και έχετε ρυθμίσει ως γλώσσα την επιλογή «English (US)», θα δεχτείτε μία από αυτές τις μέρες το μήνυμα της παραπάνω εικόνας. Η συγκεκριμένη λειτουργία δοκιμάζεται πάνω από έναν χρόνο, όμως είναι επιτέλους διαθέσιμη σε όλους.

Αφού αποκτήσετε τη νέα λειτουργία της αναζήτησης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις κλειδιά στα Αγγλικά (και greeklish) ή στα Ελληνικά, να επιλέξετε την αναζήτηση των λέξεων κλειδιών με το μεγεθυντικό φακό, και το Facebook θα σας εμφανίσει δημοσιεύσεις οι οποίες έχουν τις λέξεις κλειδιά που επιλέξατε στην περιγραφή τους, στην περιγραφή ή τον τίτλο ενός συνδέσμου, στον τίτλο ενός Facebook βίντεο, σε κάποιο check-in, κλπ.

Facebook-search-old-posts-1

Τα αποτελέσματα εμφανίζουν δημοσιεύσεις από φίλους, φίλους φίλων (αν για παράδειγμα έχουν κάνει tag κάποιον φίλο σας), σελίδες και groups. Μπορείτε να δείτε με μπλε χρώμα τις λέξεις κλειδιά τις οποίες αναζητήσατε και πού εμφανίζονται σε κάθε δημοσίευση. Όπως πάντα, το απόρρητο παίζει σημαντικό ρόλο, γι’αυτό και το Facebook εμφανίζει στους χρήστες μονάχα δημοσιεύσεις τις οποίες μπορούν να δουν, δηλαδή δημοσιεύσεις στων οποίων το κοινό έχουν προστεθεί.

Τέλος, τόσο οι νέες δυνατότητες του Graph Search όσο και οι παλιές, έρχονται στις iOS συσκευές, με τους Android χρήστες να είναι οι επόμενοι που θα δεχτούν τις αλλαγές.

Πηγή : socialmedialife.gr

 

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .