Αρχική » Hack » Έλληνες hackers εναντίον του Σχολικού Δικτύου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Έλληνες hackers εναντίον του Σχολικού Δικτύου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

defacement.by_.greekhacking.forum_

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Πηγή άρθρου : SecNews.Gr

 

Το SecNews ενημερώθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πριν από λίγο για μια κίνηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες whitehat hackers με ισχυρή επίθεση hacking εναντίον του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

defacement.by_.greekhacking.forum_

 

Η ομάδα, με επικεφαλής τον “nyo” σύμφωνα με ανώνυμο μήνυμα που απέστειλαν στην συντακτική ομάδα του SecNews ενημερώνουν ότι επιτέθηκαν στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και προέβησαν σε αλλοιώσεις 21(!) ιστοσελίδων επιλογής τους. Με στόχο να διαμαρτυρηθούν συνολικά για την υπόθεση bullying που συγκλόνισε την Ελλάδα, οι Έλληνες hackers πραγματοποίησαν ανάρτηση περιεχομένου διαμαρτυρίας σε servers του σχολικού δικτύου!

 

greek.hacking.forum_

 

Όπως ενημερώθηκαν οι συντάκτες του SecNews στην επικοινωνία που πραγματοποίησαν με ένα μέλος της ομάδας, τον “nyo” (ο οποίος κατά δήλωσή του ανήκει στους white hat hackers), προχώρησαν στην επίθεση-διαμαρτυρία ώστε να εκφράσουν το δικό τους μήνυμα (όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν):

Για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και όσων παιδιών βιώνουν καθημερινό bullying πραγματοποιήσαμε τα παρακάτω defacements.Ο Σκοπός μας δεν είναι η καταστροφή. Αλλά επιθυμούμε με τον δικό μας τρόπο να διαμαρτυρηθούμε και να αφήσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι ιστοσελίδες που δέχτηκαν την “επίθεση” διαμαρτυρίας από τους hackers με ταυτόχρονη αλλοίωση των σχετικών σελίδων είναι οι παρακάτω:

http://dekaraki.gr/

http://6epal-ioann.ioa.sch.gr

http://2iek-ioann.ioa.sch.gr/

http://1sek-ioann.ioa.sch.gr

http://1epal-ioann.ioa.sch.gr

http://sde-ioann.ioa.sch.gr

http://vivl-ioann.ioa.sch.gr/

http://eparogi.pronoianet.gr/

http://creta-events.gr

http://pyrgoskymis.gr/

http://zotiko.gr/

http://15dim-kalam.thess.sch.gr/

http://dide-peiraia.att.sch.gr/

http://dipe-peiraia.att.sch.gr

http://kesyp.ker.sch.gr/

http://syfak.gr/

http://iek-galats.att.sch.gr

http://1epal-alimou.att.sch.gr/

http://1lyk-amarous.att.sch.gr/

http://1lyk-ag-anarg.att.sch.gr/

http://1epal-aigal.att.sch.gr

Οι ιστοσελίδες παρουσιάζουν αυτή την στιγμή την παρακάτω εικόνα:

defacement.by_.greekhacking.forum_

 

Την ευθύνη για το σύνολο των επιθέσεων αναλαμβάνει με γραπτή του δήλωση (e-mail) ο χρήστης με το ψευδώνυμο “nyo”

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες αναφέρει:

“Στη μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη…

Ζούμε στον αιώνα των μεγάλων τεχνικών αλμάτων και του μηδενισμού των αποστάσεων, αλλά το χάσμα των καρδιών γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και η ηθική μας αναλγησία πιο ανησυχητική. Η κρίση που ζούμε σήμερα, πέρα από οικονομική είναι και κρίση αξιών. Το σύγχρονο Κωσταλέξι, ο αμοραλισμός και ο ωχαδελφισμός των συνειδήσεών μας, πρέπει να σταματήσουν. Το χρωστάμε όλοι μας σε αυτό το παιδί!!! Αυτό το έγκλημα ζητά τιμωρία, γιατί πολλά ακούγονται … 

Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη, με τα λόγια που έγραψαν για σένα οι φίλοι σου και αγγίζουν όλους εμάς

“Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν”

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην δήλωσή του ο “nyo” υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν είναι ένα “δείγμα” των δυνατοτήτων τους μιας και διαθέτουν ΠΛΗΡΗ πρόσβαση στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και μπορούν να αλλοιώσουν οποιαδήποτε σελίδα του επιθυμούν. Επιπλέον στοχοποίησαν σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση άλλα και σχολεία των Ιωαννίνων, στην πόλη όπου φοιτούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος αποδεδειγμένα σύμφωνα με τις αρχές έπεσε θύμα bullying από αναίσχυντους συμφοιτητές του.

Πηγή άρθρου : SecNews.Gr

 

Διαβάστε :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ 

Δείτε τα βίντεο μας στο Youtube πατώντας ΕΔΩ

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …