Ποια Social Media έπεσαν θύματα του Heartbleed bug

712

Heartbleed-bug-social-media

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Ιδιαίτερα κρίσιμη ευπάθεια ασφαλείας στο OpenSSL, μία υλοποίηση ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται στα 2/3 περίπου των web servers, η οποία άφησε εκτεθειμένες αρκετές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και κάποια Social Media. Το «Heartbleed», όπως το ονομάζουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές οι οποίοι το ανακάλυψαν, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, στοιχείων πιστωτικών καρτών και e-mails.

Το Mashable κυκλοφόρησε μία λίστα με τα sites τα οποία επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug, και καθώς εμείς ασχολούμαστε με τα Social Media, πάμε να δούμε σε ποια sites απαιτείται να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό σας για να είστε προστατευμένοι.

– Facebook: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, είναι αβέβαιο αν το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, όμως η ομάδα του συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

– Instagram: Φαίνεται πως στην περίπτωση αυτή το Heartbleed bug επηρέασε το Instagram, στο οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξε παραβίαση των δεδομένων των χρηστών, όμως η ομάδα του συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

– LinkedIn: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, επομένως οι χρήστες δεν είναι απαραίτητο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης.

– Pinterest: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το Pinterest επηρεάστηκε από το Heartbleed bug και έστειλε email σε συγκεκριμένους χρήστες ώστε να αλλάξουν τον κωδικό τους. Για καλό και για κακό, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης ακόμη και αν δε δεχτείτε email.

– Twitter: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, φαίνεται πως το Twitter δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, αν και κυκλοφόρησε ένα patch για την επίλυση του. Είναι στη δική σας κρίση αν θέλετε να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης.

– Tumblr: Φαίνεται πως το Tumblr επηρεάστηκε από το Heartbleed bug και καλό είναι οι χρήστες να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης.

– Foursquare: Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το Foursquare επηρεάστηκε από το Heartbleed bug, κυκλοφόρησε patch για την αντιμετώπιση του και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

– Google+: Η Google ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

– YouTube: Η Google ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της επηρεάστηκαν από το Heartbleed bug και συνιστά σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

Γενικά, αν χρησιμοποιείτε το ίδιο username και τον ίδιο κωδικό σε πολλά sites, καλό θα ήταν να τον αλλάξετε ακόμη και αν ένα site δεν επηρεάστηκε από το Heartbleed bug. Για να διαλέξετε έναν ισχυρό κωδικό, ακολουθήστε τα συγκεκριμένα βήματα.

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Mashable.

Πηγή : Socialmedialife.gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .