Ηλεκτρονικά παιχνίδια για παιδιά : Τι πρέπει να προσέξετε ;

1481

Με το πέρασμα του χρόνου τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Τα παιδιά επηρεάζονται από την τάση της εποχής και ζητάνε όλο και συχνότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ωστόσο, σαν γονείς θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχετε συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε το παιχνίδι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Με το πέρασμα του χρόνου τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Τα παιδιά επηρεάζονται από την τάση της εποχής και ζητάνε όλο και συχνότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ωστόσο, σαν γονείς θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχετε συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε το παιχνίδι.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποια σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε έμφαση:

-Μην του αγοράσετε παιχνίδια που έχουν ή προωθούν τη βία. Το παιδί επηρεάζεται έντονα από το περιεχόμενο των όσων έρχεται σε επαφή. Ιδιαίτερα εάν αφιερώνει αρκετό χρόνο παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι τότε σίγουρα θα θελήσει να υιοθετήσει ανάλογες συμπεριφορές με αυτές που βλέπει εκεί.

-Μόλις του το αγοράσετε και το παραλάβει καθορίστε από κοινού πόσο χρόνο θα μπορεί να αφιερώνει και έπειτα από ποιες δραστηριότητες θα του επιτρέπεται (π.χ αφού φάει και ολοκληρώσει τα μαθήματά του).

-Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας αλλάζει συμπεριφορά και γίνεται πιο νευρικό ή εάν έχει συχνά αυπνίες τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σταματήσει για ένα διάστημα την ενασχόλησή του με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να παρατηρήσετε εάν η συμπεριφορά του θα αλλάξει ή θα παραμείνει η ίδια.

-Πριν ολοκληρώσετε την αγορά του παιχνιδιού εντοπίστε την ένδειξη «CE» την οποία πρέπει να φέρουν όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς θα βρείτε το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι;

Για να εντοπίσετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι για το παιδί σας αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε την ηλικία του. Θα πρέπει να βρείτε ένα παιχνίδι το οποίο να απευθύνεται στην ηλικιακή του ομάδα. Εάν δυσκολεύεστε από το μέγεθος των επιλογών που έχετε τότε καλό θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον υπάλληλο ο οποίος σίγουρα θα γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα. Εξηγείστε του τι ακριβώς αναζητάτε και την ηλικία του παιδιού και τονίστε του ότι δεν επιθυμείτε το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού παιχνιδιού να περιλαμβάνει βία, διακρίσεις ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Extra tip: Μην ξεχνάτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να προτιμάει τις εξωσχολικές δραστηριότητες με τους φίλους του αντί να ασχολείται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να Εγκαταστήστε ένα από τα αξιόπιστα προϊόντα ασφάλειας της Bitdefender στη συσκευή σας για προστασία στο διαδίκτυο

 

Πηγή άρθρου : Bitdefender Greece

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .