Το θρυλικό Nokia 3310 επιστρέφει ξανά στην αγορά

1561

Μπορεί τα σημερινά smartphones να θυμίζουν περισσότερο το πρώτο iPhone παρά κάποια άλλη συσκευή, όμως μερικά από τα πρώτα “έξυπνα” τηλέφωνα στον κόσμο κατασκευάστηκαν την περασμένη δεκαετία από τη Nokia.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αναφερόμαστε φυσικά στη θρυλική σειρά N της εταιρείας, που συνδύασε το μικρό μέγεθος των κινητών τηλεφώνων της εποχής με τις πολυμεσικές δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και την τεχνολογία του Internet.

Τα καλά νέα είναι ότι η HMD Global , η εταιρεία δηλαδή που πλέον έχει τα δικαιώματα χρήσης του brand της Nokia και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει αρκετά smartphones με Android, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης  Mobile World Congress 2017 στην αποκάλυψη νέων συσκευών Ν.

Φαίνεται ότι το νέο 3310 τελικά, παρότι θα βασίζεται στη σχεδίαση του κλασικού τηλεφώνου της Nokia, θα είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από αυτό, ενώ θα ενσωματώνει λίγο μεγαλύτερης διαγωνίου έγχρωμη οθόνη.

Αναφέρεται πάντως από το GSM Arena , ότι η συσκευή δεν θα διαθέτει “έξυπνες” λειτουργίες, αλλά θα παραμείνει ένα feature phone, με φυσικό πληκτρολόγιο. Όσον αφορά στα χρώματα, πιθανότατα θα το δούμε σε διαφορετικές εκδοχές – μεταξύ άλλων σε πράσινο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα.

Σχετικά και με άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου θα πρόκειται για ένα feature phone χωρίς έξυπνες λειτουργίες, που όμως θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη. Το λειτουργικό του σύστημα θα είναι το Series 30+. Σύμφωνα με τον leaker, το νέο 3310 θα αποτελεί στην ουσία ένα συνδυασμό του πρωτότυπου που κυκλοφόρησε το 2000 και ενός σημερινού μοντέλου της Nokia, όπως το Nokia 150.

Πάντως η σύγχρονη έκδοση του μοντέλου θα κοστίζει 59 ευρώ οπότε δεν πρέπει να περιμένουμε πρωτοποριακές καινοτομίες αλλά μάλλον μια αναβαθμισμένη εκδοχή του νοσταλγικού Nokia 3310.

Το νέο Nokia 3310 θα παρουσιαστεί  αύριο στο Mobile World Congress με δύο διαφορετικές συσκευές το Nokia 3 και το Nokia 5 αλλά η HMD Global δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ακόμα αν το νέο Nokia 3310 θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ή αν θα διατεθεί μόνο σε ορισμένες χώρες επιλογής της εταιρείας . Όμως αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι είχαν διατεθεί 126 εκατομμύρια συσκευές του αρχικού Nokia 3310 σε παγκόσμιο επίπεδο πριν από 17 χρόνια, μάλλον είναι ασφαλές να πούμε ότι η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε πάρα πολλές χώρες.

Το νέο τηλέφωνο αναμένεται να ανακοινωθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη

Με πληροφορίες από PCMag Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .