Προσοχή στην Φώτο που θα ανεβάσετε στο How-Old.Net και η πραγματική ιστορία

882

Screen-Shot-2015-05-05-at-1.01.51-PM.png

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Τη νέα εφαρμογή της Microsoft με το όνομα «how-old.net» , δοκιμάζουν ολοένα και περισσότεροι χρήστες προκειμένου να ανακαλύψουν πόσο νέοι φαίνονται. Η διασκεδαστική εφαρμογή, που έχει κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα, υπολογίζει μέσω της ρομποτικής της πλατφόρμας την ηλικία μας βάση φωτογραφίας του προσώπου μας.

Οφείλουμε όμως σε κάθε ιστοχώρο ή υπηρεσία να διαβάζουμε τους Όρους Χρήσης πριν συναινέσουμε σε αυτούς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς χρησιμοποιεί η εφαρμογή τα προσωπικά μας δεδομένα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «η Microsoft δεν αξιώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε υλικού παρέχουμε στη Microsoft (συμπεριλαμβανομένων σχολίων και προτάσεων) ή δημοσίευσης, ανάρτησης, ή υποβολής σε οποιεσδήποτε διαδικτυακές υπηρεσίες για προβολή τους στο ευρύ κοινό, ή στα μέλη οποιασδήποτε δημόσιας ή ιδιωτικής κοινότητας (συλλογικά «Υποβολές»). Ωστόσο, αναρτώντας, ανεβάζοντας, υποβάλλοντας, παρέχοντας ή καταθέτοντας τις Υποβολές, δίνουμε στη Microsoft, στις συνεργαζόμενες εταιρείες και στις θυγατρικές της, την άδεια να χρησιμοποιούν τις Υποβολές μας σε ότι αφορά την λειτουργία των διαδικτυακών επιχειρήσεων της (συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, των δικαιωμάτων: της αντιγραφής, διανομής, μετάδοσης, δημόσιας προβολής, δημόσιας αναπαραγωγής, αλλαγής, μετάφρασης και επαναδιαμόφωσης των Υποβολών μας∙ δημοσίευσης του ονόματός μας σε σχέση με τις Υποβολές μας και την εκμίσθωση τέτοιων δικαιωμάτων σε οποιονδήποτε προμηθευτή των Διαδικτυακών Υπηρεσιών». (ακριβής μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο των Όρων Χρήσης στη διεύθυνση http://azure.microsoft.com/en-us/support/legal/website-terms-of-use/).

Σας προτρέπουμε, λοιπόν, θερμά, να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του εν λόγω ιστοχώρου γνωρίζοντας σε τι συναινείτε

Η δοκιμή που ξέφυγε … και η πραγματική ιστορία πίσω από το «πόσο νέοι φαίνεστε» στο how-old.net

Απροσδόκητη χαρακτήρισαν την επιτυχία δύο μηχανικοί της Microsoft, οι οποίοι είδαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να χρησιμοποιούν την δοκιμαστική τους υπηρεσία how-old.net, μια υπηρεσία που επιχειρεί να μαντέψει την ηλικία και το φύλο ανθρώπων, αφού προηγουμένως τους εντοπίσει αυτόματα σε μια φωτογραφία. Σκοπός τους, να επιδείξουν στο ετήσιο συνέδριο της Microsoft τις δυνατότητες της πλατφόρμας Azure.

Αρχικά, οι Corom Thompson and Santosh Balasubramanian (Information Management and Machine Learning, Microsoft) απευθύνθηκαν σε συναδέλφους τους για να δοκιμάσουν το σχετικό API για την αναγνώριση προσώπου, προκειμένου να δοκιμάσουν την ακρίβεια εύρεσης όχι μόνο του φύλου αλλά και της ηλικίας του εικονιζόμενου προσώπου. Περίμεναν να ανταποκριθούν στην έκκλησή τους για τεστ, μερικές δεκάδες συνάδελφοι.

Προς έκπληξή τους, μέσα σε λίγες ώρες είδαν να συγκεντρώνονται στο how-old.net περισσότερες από 210.000 φωτογραφίες και 35.000 άνθρωποι (κυρίως από την Τουρκία, όπου το link στο how-old.net φαίνεται ότι κυκλοφόρησε μέσω Twitter). Μάλιστα, περισσότερες από τις μισές φωτογραφίες έγιναν upload, δηλαδή δεν χρησιμοποιήθηκαν ενδεικτικές φωτογραφίες ήδη στο Διαδίκτυο. Οι επισκέπτες ανέβαζαν δικές τους φωτογραφίες, διαπίστωσαν οι δημιουργοί.

Σε κάθε περίπτωση, το how-old.net κατορθώνει να διακρίνει το φύλο με σχετική ακρίβεια, όχι όμως και την ηλικία.

Εκτός από την ηλικία και το φύλο από την φωτογραφία που ανεβάζει ο χρήστης, η εφαρμογή που ανέπτυξαν οι μηχανικοί της Microsoft αντλεί και το User Agent String, μια μοναδική συμβολοσειρά με πληροφορία για την ιστοσελίδα που επισκέπτεται ο χρήστης, καθώς και τις γεωγραφικές συντεταγμένες από τις οποίες έγινε το ανέβασμα της φωτογραφίας προς ανάλυση. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή στάνταρτ στατιστικών στοιχείων σχετικά με την επισκεψιμότητα ενός δικτυακού τόπου, ανά φύλο και ηλικία (αν και προφανώς, με εσφαλμένες εκτιμήσεις).

Οι δημιουργοί σημειώνουν πως οι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες δεν αποθηκεύονται στους διακομιστές της υπηρεσίας περισσότερο από όσο χρειάζεται για την σχετική ανάλυσή της.

Πηγή : In.gr Τεχνολογία

 

Δείτε Ακόμα  :

Κατεβάστε την εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσκευές iOS πατώντας ΕΔΩ και για συσκευές Android πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .