Απατεώνες ζητούν από χρήστες να ενταχθούν στους Illuminati

1412

2014-04-23 22_34_13-apati-internet

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεγελάσουν ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, προκειμένου να υποκλέψουν προσωπικές πληροφορίες ή να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό από αυτούς.

Mια νέα απάτη που εντοπίστηκε από ερευνητές της Malwarebytes καλεί αυτή τη φορά τους χρήστες να ενταχθούν στους Illuminati, τις αμφιλεγόμενες θρησκευτικές ομάδες που υποτίθεται ότι ελέγχουν τον κόσμο πίσω από τα παρασκήνια.

Τα μηνύματα spam που αποστέλλονται από τους εγκληματίες αναφέρουν:

“Το email σας επιλέχθηκε μεταξύ δέκα τυχερών ανθρώπων στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν πλούσιοι και δημοφιλείς, με την ένταξή τους στο δίκτυο των Illuminati. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ακόλουθο e-mail ( [ email] @ outlook.com)”

Scammers-Send-Out-Emails-Asking-Users-to-Join-the-Illuminati

 

 

Σύμφωνα με αναφορές, όταν οι χρήστες ανταποκριθούν στα emails, καλούνται να παραδώσουν μια φωτογραφία τους, καθώς και κάποια προσωπικά τους στοιχεία. Στη συνέχεια, τα θύματα πρέπει να επικοινωνήσουν με ένα δεύτερο email, προκειμένου να λάβουν κάποια αντικείμενα που απαιτούνται για την ένταξή τους στους Illuminati.

Στο επόμενο στάδιο, τα θύματα λαμβάνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχεται από την εταιρεία courier που θα τους παραδώσει τα αντικείμενα, και τους ζητείται να καταβάλλουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό μέσω Western Union.

“Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο περίεργες εκστρατείες spam που έχουμε δει, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει τους χρήστες του διαδικτύου σε οικονομικό κίνδυνο, γι’ αυτό οι παραλήπτες θα πρέπει να στείλουν άμεσα τα μηνύματα αυτά στο κάδο ανακύκλωσης, όπου και ανήκουν”, σημείωσε ο αναλυτής τηςMalwarebytes

Πηγή : SecNews.Gr 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .