Αρχική » Social Media » Instagram » Ενα σφάλμα στο Instagram κάνει φανερά τα προσωπικά σας μηνύματα

Ενα σφάλμα στο Instagram κάνει φανερά τα προσωπικά σας μηνύματα

2016-02-13 19_59_18-

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Instagram που επιτρέπει πολλαπλούς λογαριασμούς έρχεται με μια προειδοποίηση για τους χρήστες Android : υπάρχει ένα bug (Λάθος -δυσλειτουργία ) που μοιράζεται τις προσωπικές σας ειδοποιήσεις και τα άμεσα μηνύματά με άλλους χρήστες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Αν μοιράζεστε την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό με άλλους Instagram χρήστες στο Android, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα άμεσα μηνύματά σας και οι ειδοποιήσεις στον προσωπικό, μη κοινόχρηστο λογαριασμό σας αποστέλλονται και σε αυτούς.

Το Instagram πλέον υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς

Πιο συγκεκριμένα, ας πούμε ότι εγώ και εσείς έχουμε από ένα προσωπικό Instagram λογαριασμό και ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε έναν τρίτο, κοινόχρηστο λογαριασμό. Αν κάποιος μου στείλει ένα άμεσο μήνυμα στον προσωπικό μου λογαριασμό, μπορεί και εσείς να λάβετε μια ειδοποίηση για το συγκεκριμένο προσωπικό, άμεσο μήνυμα, ακόμη κι αν δεν έχει αποσταλεί σε εσάς ή στον κοινόχρηστο λογαριασμό μας.

Σύμφωνα με την Android Central, το να πατήσετε στην ειδοποίηση δεν σας δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό του άλλου ατόμου και δεν μπορείτε να απαντήσετε στα μηνύματα, ευτυχώς. Πατώντας την ειδοποίηση που δεν σας αφορά απλά θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο δικό σας λογαριασμό στο Instagram.

Παρόλα αυτά μπορείτε να δείτε ακόμα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ιδιωτικών πληροφοριών, αν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτό το bug, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και άμεσων μηνυμάτων, ακόμη και να είστε σε θέση να δείτε από ποιον προέρχονται αυτά τα άμεσα μηνύματα.

Αυτό το bug εμφανίστηκε με την ενημερωμένη έκδοση για το Instagram που επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι σε πολλαπλούς λογαριασμούς και εύκολα να υπάρχει διάδραση μεταξύ των. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το σφάλμα δεν εντοπίστηκε εγκαίρως, δεδομένου ότι η λειτουργία άρχισε να δοκιμάζεται σε Android από το Νοέμβριο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει σε κάθε Android χρήστη.

Η Android Central επικοινώνησε με το Instagram, το οποίο είπε ότι «είναι ενήμερο για το θέμα αυτό και δουλεύει πάνω στην επίλυσή του.»

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Instagram, μόλις χθες, είπε στο Mashable ότι το σφάλμα έχει διορθωθεί

Έτσι η είσοδος στο Instagram αλλάζει και αποκτά 2 στάδια

Το Instagram αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο εισόδου των χρηστών, “σπάζοντας” την διαδικασία εισόδου σε δυο μέρη, με την εισαγωγή των στοιχείων ως είθισται αλλά και με την αποστολή έξτρα κωδικού στο κινητό τους τηλέφωνο όπου θα πρέπει να εισάγουν οι χρήστες στο δεύτερο στάδιο.

instagram-two-factor-authentication

Μετά και από το bug που προέκυψε σε κάποιος Android χρήστες όπου μπορούσε ο οποιοσδήποτε Instagram user να τα αναγνώσει, το κοινωνικό δίκτυο αναθεωρεί τον τρόπο του sign in, προκειμένου να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών του. Η αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ όπως φαίνεται είναι μια διαδικασία που θα αργήσει να φτάσει αλλά θα αφορά όλους τους χρήστες.

 

ΠΗΓΕΣ

SecNews.Gr

SocialMediaLife.Gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …