Προσοχή στις σελίδες που υπόσχονται ξεκλείδωμα iPhone

848

unlock05

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Αρκετοί κάτοχοι iPhone – αγορασμένων από χώρες του εξωτερικού – επιδιώκουν να «ξεκλειδώσουν» τις συσκευές τους , ώστε να μπορέσουν να εγκαταστήσουν σε αυτές διαφόρων ειδών εφαρμογές ή να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον υπηρεσίες . Υπάρχουν , λοιπόν , εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) ιστοσελίδες που υπόσχονται «ξεκλείδωμα» της συσκευής και δυστυχώς , υπάρχουν χιλιάδες χρήστες – κάτοχοι οι οποίοι πέφτουν θύματα εξαπάτησης . Στο άρθρο αυτό θα σας δείξουμε τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα unlock-apple-iphone[DOT]com και θα σας εξηγήσουμε γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπιστεύεστε τέτοιου είδους υπηρεσίες / ιστοσελίδες.

Ο ιστότοπος unlock-apple-iphone[DOT]com λειτουργεί εδώ και περίπου 5 χρόνια, με έδρα τον Παναμά , και διαφημίζει υπηρεσίες «ξεκλειδώματος» και «jailbrake» για τα περισσότερα μοντέλα του iPhone, φυσικά «εντελώς δωρεάν». Αυτο-συστήνεται ως η No1 ιστοσελίδα του Διαδικτύου για «ξεκλείδωμα» των iPhone και αναφέρει ότι «έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη “υπηρεσία ξεκλειδώματος” για δύο συνεχόμενα έτη, το 2014 και το 2015»

iphone-2

Το μήνυμα που διαβάζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Unlock Your iPhone To Use With The Cell Phone Service Provider Of Your Choice – Anywhere In The World

Voted “The Best iPhone Unlocking Service Provider” For Both 2014 And Also Now For 2015!

Welcome to the internet’s No.1 iPhone unlocking website, 100% committed to bringing you the best unlocking solutions available on the internet today, guaranteeing complete trouble-free iPhone usage around the world.

Jailbreak & unlock your iPhone in minutes and use it on any compatible cellular network, globally. We provide unparalleled 24/7 customer support and in the unlikely event you are dissatisfied with our service, we offer a full 100% money back guarantee* – so you know you are buying with confidence.

Παρ’ ότι, λοιπόν, η υπηρεσία είναι «δωρεάν», τελικά ο χρήστης – επισκέπτης καλείται να πληρώσει $29.99, που είναι μάλιστα και «προσφορά», καθώς το κόστος της υπηρεσίας χωρίς την έκπτωση είναι το διπλάσιο, δηλαδή $60.

unlock05

Το ότι μια ιστοσελίδα ζητάει χρήματα από τους επισκέπτες της, σημαίνει ότι ο επισκέπτης θα χρειαστεί λογικά να συμπληρώσει μια φόρμα εγγραφής σε κάποια υπηρεσία ή να δώσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας ή του τραπεζικού του λογαριασμού. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και αυξημένο κίνδυνο για τα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα των χρηστών: πριν δώσετε στοιχεία σε κάποιον άγνωστο στο Διαδίκτυο, πρέπει να είστε σίγουροι τόσο για την ασφάλεια των δεδομένων, όσο και για την αξιοπιστία του παραλήπτη τους.

iphone-4

Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, η ιστοσελίδα unlock-apple-iphone[DOT]com δεν είναι αξιόπιστη και υπάρχει σωρεία σχετικών αναφορών από χρήστες παγκοσμίως πως παρότι πλήρωσαν τα χρήματα, δεν τους παρασχέθηκε η διαφημιζόμενη «υπηρεσία». Ενώ μάλιστα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιον «υπεύθυνο» της ιστοσελίδας για να ζητήσουν «τα χρήματά τους πίσω», διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε email!

iphone-5

Καλύτερα, συνεπώς, να μη μπείτε στη διαδικασία να «ψωνίσετε» από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία βρίσκεται ήδη στις «μαύρες λίστες» των εταιρειών ασφάλειας.

Μια λίστα από απατηλές ιστοσελίδες που προσφέρουν παρόμοιες «υπηρεσίες ξεκλειδώματος» μπορείτε να βρείτε εδώ.

fakes

Τέλος, αν έχετε αγοράσει το κινητό σας τηλέφωνο iPhone από το εξωτερικό και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην Ελλάδα, δηλαδή με σύνδεση ελληνικής εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε το νόμιμο τρόπο, μέσω του Apple Support.

Πηγή άρθρου : CyberSecurity.Gr

Πληροφορίες από Malwarebytes

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .